- En bauta i AaFK

Sportslig leder Bjørn Erik Melland hyller Oddbjørn Lie.

Annonse:

Foto: NTB

Mandag ble det klart at midtstopperen ikke får forlenget kontrakten med AaFK.

- Vi har hatt en åpen dialog med Oddbjørn siden i sommer. Etter en helhetsvurdering kom vi fram til at vi ikke kommer til å tilby forlengelse av kontrakten utover årets sesong, forteller Bjørn Erik.

33-åringen fra Lerstad takker av med legendestatus i Aalesund, klubben han første gang signerte for som 16-åring i 2004. Nå vanker det velfortjent skryt fra Aalesunds sportslige leder.

- Oddbjørn har vært en bauta i AaFK, både på og utenfor bana, i mange år. Nærmere 250 kamper for AaFK er formidabelt i dagens fotball. Jeg spilte sammen med Oddbjørn da han kom til AaFK fra Herd som en svært lovende spiller i 2004. Han gikk en omvei før han kom tilbake og ble en etablert spiller på A-laget i 2014, sier Bjørn Erik.

Oddbjørn Lie tidligere i 2020-sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Oddbjørn Lie tidligere i 2020-sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Den tidligere venstrebacken, nå sportslig leder i Aalesunds Fotballklubb, kaller Oddbjørn et prakteksempel på hvordan et løp for å etablere seg som spiller i Eliteserien kan se ut.

- Har man spillegleden og sulten i bunnen er det mulig å nå toppen selv om man må gå en omvei, mener Bjørn Erik, som føler seg sikker på at fremtidige generasjoner av lokale fotballspillere vil få stor glede av Oddbjørns kunnskap og kompetanse.

Mandag kveld ble AaFK-midtstopperen presentert som ny assistenttrener for Herds herrelag. Han får samtidig en rolle i klubbens akademi.

- En av de sterkeste sidene ved spilleren Oddbjørn har alltid vært fotballforståelsen. En klok forsvarsspiller. Denne klokskapen er jeg sikker på at mange fremtidige spillere vil nyte godt av i årene som kommer. Det vil overraske meg om Oddbjørn ikke blir en sentral skikkelse i Sunnmørsfotballen i årene som kommer, mener han, og legger til:

- Men først skal Oddbjørn bidra til at vi avslutter sesongen på en sterk måte.

Annonse fra Eliteserien: