Klubblegende takker av etter sesongen

Oddbjørn Lie er inne i sine siste måneder som Aalesund-spiller.

Annonse:

2020-sesongen blir midtstopperens siste som AaFK-spiller. Fra 1. januar er det årelange arbeidsforholdet med klubben over for 33-åringen. 

Innstillinga for de tre siste månedene skal være som den har vært i alle år. Jeg skal gi alt og gjøre mitt beste både på og utenfor bana.

— Oddbjørn Lie
- Det er litt både og. Det er trist. Jeg har vært her i mange år og trivdes veldig godt, så det blir litt rart å tenke på at det er slutt etter denne sesongen. På den annen side er det god timing for både meg og klubben, sier hovedpersonen selv. 

Med tre måneder igjen som fotballspiller skal Oddbjørn fortsette å gi alt han har for AaFK. Samtidig skal han forberede seg på en ny hverdag. 

- Nå har jeg tre måneder på å spikre en god plan. Jeg skal bruke tida godt før jeg begynner på voksenlivet. Vi får se hva som skjer. Innstillinga for de tre siste månedene skal være som den har vært i alle år. Jeg skal gi alt og gjøre mitt beste både på og utenfor bana. Så får det være opp til Lars Arne og Andrea hvordan de ønsker å bruke meg. Jeg skal uansett bidra med det jeg kan, sier stopperen. 

La Manga: Oddbjørn Lie på treningsleir i 2005 .Foto: Gorm Kallestad / NTB .
La Manga: Oddbjørn Lie på treningsleir i 2005 .Foto: Gorm Kallestad / NTB .

Oddbjørn Lie er inne i sin andre periode i Aalesund. Sammen med tvillingbror Andreas signerte han for tangotrøyene fra moderklubben Herd i 2004. Da var Oddbjørn 16 år gammel. I 2006 gikk veien videre til Hødd, deretter HamKam. Våren 2014 var han igjen å se i Aalesund-drakt etter opphold på Søre Sunnmøre og Innlandet. Per 12. oktober står bautaen med silkefoten med 242 kamper og 8 scoringer for Aalesund. 

- Fra 1. januar er arbeidsforholdet over, men forholdet til klubben består. Jeg er en stor supporter av AaFK, så jeg blir å se på Color Line Stadion ofte, forteller midtstopperen med den presise venstrefoten. 

Han har i alle år gitt alt for Aalesund, og forteller at han også har fått veldig mye tilbake. 

- Jeg har blitt kjent med utrolig mange kjekke folk som jeg kommer til å pleie kontakt med etter at jeg er ferdig i klubben. Det er nok det jeg tar med meg som det viktigste. Av sportslige høydepunkt vil jeg trekke fram den første seieren med Trond og Kalle som trenere, borte mot Vålerenga. Så kommer scoringa i play off-kampen mot Stabæk hjemme på Color Line Stadion. Selv om opprykket glapp er den opplevelsen noe jeg vil huske resten av livet. Cupkampene mot Molde og Rosenborg i fjor er høydepunkter. Den største nedturen kom samme sesong da vi røk ut mot Viking. Det var den siste sjansen jeg hadde til å vinne noe med klubben, sier Oddbjørn. 

Han har ikke fått snakket med alle lagkameratene om at han snart er ferdig i klubben. Kun noen få vet det, inkludert familien. 

- Da jeg fortalte det til de to eldste barna mine merket jeg at de synes det er veldig kjipt. Det var litt trist å se reaksjonen deres, men jeg håper at de blir mer fornøyde når de ser at vi får mer fri sammen i helgene, sier Oddbjørn.

Oddbjørn Lie mot Raufoss på Color Line Stadion i 2019 Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Oddbjørn Lie mot Raufoss på Color Line Stadion i 2019 Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Hva han skal gjøre etter at han er ferdig som profesjonell fotballspiller er ikke 100 prosent spikret, men han håper å kunne bidra på fotballfronten i årene som kommer. 

- Jeg håper det. Jeg har drevet med fotball hele livet, profesjonelt siden jeg var 16 år. Fotballen har vært levebrødet mitt i de fleste av disse årene. Jeg trives veldig godt i fotballmiljøet, har tatt trenerutdannelse og føler absolutt at jeg har noe å bidra med, forteller han. 

I tillegg til flere sesonger i AaFK har Oddbjørn som nevnt representert Herd, HamKam og Hødd. 

- Dette er klubber jeg har knyttet meg til. De har betydd mye for at jeg fikk sjansen til å bli Eliteserie-spiller i AaFK. Jeg har bare gode minner fra samtlige klubber, sier han, og benytter anledningen til å takke klubbene han har vært en del av. 

Vi i Aalesunds Fotballklubb ønsker Oddbjørn lykke til i framtida, og takker for alt han har bidratt med for klubben - både på og utenfor bana. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: