Danser tango på Ekebergsletta

Både G16- og G-19-laget fosser fram i Norway Cup

Annonse:

Hvor skal dette ende? Våre to lag imponerer på Ekebergsletta og er videre til 8-delsfinalene.

Forsidefoto: Trude E. Kleppe

G16-laget valset i morgentimene over Haugar fra sildabyen og ga seg ikke før det sto 6-0. Tengel Lia Fredriksen sendte AaFK opp i ledelsen etter 10 minutter. Han var sikker fra straffemerket, og åpnet dermed ballet. Ved pause ledet gutta 2-0 etter dobling av ledelsen signert Sverre Orten.

Etter pause raknet det for Haugar, og de unge tangotrøyene fant nettet ytterligere fire ganger. Kristoffer Ødven, Erik Helgesen (2) og Ulrik Syversen sto bak målene. Trener Kristoffer Lie var storfornøyd etter 6-0.

- Det ble en overlegen seier til slutt. Vi fikk benyttet samtlige spillere, og keeper Erik Helgesen fikk spille ute. Han noterte seg for to mål, så det viser at vi har en keeper som er god med beina. Vi hadde god kontroll, sier en fornøyd Kristoffer Lie, lagets trener.

G16 sine målscorere. Foto: Ann Kristin Aarønes
G16 sine målscorere. Foto: Ann Kristin Aarønes

G19 også videre 

Litt senere på dag var det G-19-laget sin tur. Motstander Gjelleråsen fikk tidvis kjørt seg, og juniorlaget vårt vant med komfortable 2-0. Sondre Siem Taklo sørget for ledelse til pause før spikeren i kista ble slått inn av Tobias Sagli på et utsøkt frispark etter hvilen. I forrige kamp gjorde Tobias nøyaktig det samme, da han på overtid senket Kongsberg.

- Det var en solid kamp, dette, hvor vi skapte mange sjanser i åpent spill. Gjelleråsen skapte så og si ingenting, sier trener Remi Natvik.

Klokka 15 i dag møter AaFKs G16-lag Club Santos Laguna fra Mexico.

- De spilte rett ved siden av oss i dag tidlig, og vant etter straffer mot et kenyansk lag. Vi fikk sett litt av dem i ekstraomgangene. De er samspilte og har gode ferdigheter, men vi kan slå både dem og de resterende lagene i Norway Cup. Nøkkelen er å ville det sterkt nok, for vi har ferdighetene til å greie det, lyder det fra trener Kristoffer Lie.

AaFK-juniorenes neste kamp går klokka. 18.45 i kveld. Motstander er Bremnes.

- Det er et lag fra ei lita øy utenfor mitt hjemsted Bømlo. Flere av spillerne er med på A-laget i 5. divisjon, og juniorene er i 1. divisjon i Hordaland. Den tidligere Brann-spilleren Geirmund Brendesæter er sterkt involvert i laget, som trolig gir oss bedre motstand enn Gjelleråsen, forteller trener Remi Natvik.

Annonse fra Eliteserien: