14 års ventetid over for AaFK

En Andreas Lie i fantastisk vårform, et stjernetreff fra Mos, enorm laginnsats, og to stenger en hver Sunnmøring bør ta med i kveldsbønnen, la grunnlaget for den kruttsterke 1-0 seieren i Molde lørdag kveld.

Det var 12 kamper uten AaFK-poeng på rad mot Molde,  der 0-0 i 2010 var siste øyeblikk en sunnmøring til en viss grad ville være bekjent med. Det var 21 seriekamper uten seier siden den magiske kampen i 2003. Det var over 5000 dager med seierstørke mot den bråkete naboen over fjorden.

5-1 seieren i generalprøva før sesongstart ga et vist håp om at 2017 var sesongen da elendigheten skulle finne sitt punktum. De vell 500 AaFK-tilhengerne på tribuna hadde troa i 2 x 45 minutt + tillegg.

I Ålesund danser de oransje på bordene i kveld, mens i Molde er stemningen trolig mer dempet.

Fantastisk innsats på tribuna ! Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Lokalderbyet startet i full fyr og flamme ute på banen, der begge lag ville fram i angrep. Først var det Molde-spiss Sigurdarson som fyrte av fra 15 meter, til hell og lykke traff skuddet rett på en startklar Andreas Lie.

Minuttet etter fikk AaFK et av totalt tre hjørnespark før pause. Molde-keeper Andreas Linde viste på samtlige tre store svakheter i feltet. På den første slo svensken hull i Molde-lufta, og Grètarsson var tett på å beine ballen i mål via en Molde-forsvarer.

Etter 13 minutter er det Fredrik Aursnes som dundrer løs fra 15 meter, så vannflaska til Andreas Lie fikk seg en flyreise inn i reklameskilta rett ved siden av AaFK-målet. Igjen var Molde tett på. Sjansen kom etter en perfekt blokkering av Kaj Ramsteijn på Sigurdarson sitt skuddforsøk fra 6 meter. Forarbeidet hadde Eirik Hestad med et av flere raid ute til høyre i første halvdel av de første 45 minutta.

Det var herlig åpent på Aker Stadion der spillet bølget fram og tilbake det første kvarteret.

Så tok Molde over initiativet og ballinnehavet, men vertene maktet ikke skape noe som helst mot et stadig lavere, men like kompakt AaFK-mannskap. Om den lave presshøyden til Trond Fredriksens mannskap var en del av taktikken etter en aggressiv start vites ikke, men lave ble gjestene fra Sunnmøre de siste 30 minuttene inn mot pause.

Edwin Gyasi så leken og pigg ut for dagen, og hadde flere raid ute på høyresida.

Det så ut til å ebbe ut i en målløs første omgang - helt til sluttminutta.

Eirik Hestad satte igjen Andreas Lie på prøve, og denne gangen traff midtbanespilleren godt. Lie svarte med en herlig beinparade, som berget gjestene på nytt. Sjansen kom etter en overgang der AaFK var vell slappe i returjobbingen, og Hestad fikk lov til å stille et seriøst spørsmål. Lie ga kontant svar!

Det siste som skjer før dommer Trond Ivar Døvle sender laga til pause, er trolig et av de peneste angrepene Eliteserien får se i 2017.

Molde - Aalesund. Mos setter inn 0-1 Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sykkylvens stor sønn Sondre Brunstad Fet herjer ute til venstre, og slår et perfekt innlegg mot Molde-boksen. Mustaffa Abdellaoue møter ballen perfekt med strak høyre-rist på seks meter, og kule sklir av foten i ekspressfart mot nettmaskene til Linde. 0-1!!!

De siste 45 starta som de første, men det var Molde som skjøt fart ut av startblokkene. Det tok to minutter før stanga berget AaFK for første gang.

En nydelig stupheading fra Eirik Hestad etter innlegg fra venstre, smalt i Andreas Lie sin venstre stang. Molde fortsatte å trykke på, og rett etter fikk Kaj Ramsteijn gult kort.

Dog ebbet det like fort ut som det startet for Molde, og det var rett og slett dødt og energiløst lenge det Molde prøvde på.

Til gjengjeld skapte ikke AaFK noe som helst i store perioder av de siste 45 minutta.

I det 71. minutt fikk Molde frispark, og midtstopper Toivio steppet opp. Andreas Lie fikk slått unna det harde skuddet bort mot høyre hjørne av målet.

Det var Lie som tok i mot det Molde hadde av treff mot mål, men igjen var det sluttminuttene av omgangen som ble elleville.

Sigurdarson får trolig sove dårlig natt til søndag, og to minutter før full tid skallet islendingen et hjørnespark fra venstre i stanga og ut!!

I det påfølgende angrepet utnyttet AaFK at Molde hadde tømt midtbane- og forsvarsleddet for folk, og brått var Edwin Gyasi alene med Molde-keeper Linde.

Den duellen gikk svensken vinnende ut av med en sterk benparade.

Det ble lagt til tre minutter på Aker stadion, og AaFK parkerte bussen rundt egen boks.

To minutter på overtid så heada Fredrik Brunstad et hjørnespark mot AaFK-målet, der Andreas Lie med fortsatt tiger på tanken kom flygende i full firsprang og slo ballen unna.