Ihuga supporter anno 1924

Syklet 160 mil for å se AaFK.

Annonse:

Mange følger AaFK på bortebane, noe vi setter stor pris på. Noen av kampene på fremmed gress er langt unna, men heldigvis kan man enten kjøre selv, benytte buss, tog eller fly. På 20-tallet ble også sykkel brukt.

Denne historien er hentet fra AaFKs jubileumshefte fra 1964. Historien er enda eldre, da den stammer fra 1924:

Det prates mye om entusiasme og patriotisme i forbindelse med dagens fotball. Men vi mener å kunne fastslå at disse følelser var enda sterkere i fotballens første tid. 

Den gangen syklet blant annet et AaFK-medlem helt til Horten for å sen en 3. rundekamp, kampen mellom Falk Horten og AaFK i 1924. Det var en strekning på til sammen 160 mil fram og tilbake. Og for den som huske hvordan vegnettet var i den tiden, så må vel dette sies å være litt av en idrettsbedrift. Vedkommende fikk da også «lønn» for den lange turen, i det det ble AaFK som vant kampen 1-0. Og dermed fikk han se sitt lag for første gang i klubbens historie kvalifisere seg til kvartfinalen i cupmesterskapet. «Jo, det var litt av en tur», kunne han da også fortelle etterpå. 

I den tiden var for øvrig mange av AaFKs tillitsmenn og supporters så nervøse at de sjelden så en hel kamp. Mye av tiden tilbragte de utenfor baneområdet, der de svettende og skjelvende lyttet til brølene fra banen. Vi finner eksemplarer av arten også i dag, men bestanden har nok minket betydelig.

Annonse fra Obos-ligaen: