Yttis flørtet med West Ham

Kråmyra kunne gått glipp av mange store øyeblikk om Erling hadde blitt proff.

Annonse:

På bildet: Erling "Yttis" Ytterland (t.v.) sammen med Einar Arne Roth.

Karismatiske Erling "Yttis" Ytterland er en av AaFK-historiens aller største spillere. Den høyst levende AaFK-legenden var brennhet på 80-tallet. Så god var en fremadstormende Yttis at det kunne endt med overgang til selveste balløya:

Yttis til England?

AaFKs lovende 20-åring, Erling Ytterland, var i forrige uke i England hvor han trente med West Ham. Dette oppholdet ble til ved at Langevågs tidligere rådgiver, George Curtis, ble kontaktet av Knut Åsebø i AaFK, med en forespørsel om treningsopphold for Ytterland.

Ytterland fikk i løpet av uken kun trent med West Ham to ganger, noe som kom av at tre-fire av West Ham-spillerne var plaget av influensa, samt at laget hadde treningsfri på grunn av cupkamp mot Sheffield United. De dagene West Ham hadde treningsfri ble imidlertid brukt til å høste impulser fra andre arenaer. Han fikk se sitt favorittlag Arsenal tape 1-0 for Tottenham foran 50.000 elleville tilskuere. Det ble også tid til et besøk på Wembley, hvor han ifølge seg selv kom til å spille innen 2 år, enten som Arsenal-spiller eller i Norges landslagsdrakt.

Når det gjaldt treningene Yttis deltok på, så var han overrasket over hvor mye tid som gikk med til skuddtrening. Den første treningen var helt og holdent viet til dette, og det var ikke få baller Yttis satte ball West Hams veterankeeper Phil Parkes. Men om den første treningen var lett, så fikk han merke hva det vil si å være proffspiller på den neste økten. Da var det sprintdueller med West Hams stjernespillere Frank McAvennie og Tony Cottee og han fullførte også dette på en fin måte. Alt i alt et vellykket opphold for Ytterland, som i likhet med Sture Fladmark nå hatt rent med hver sin proffklubb i høst. Kanskje blir det nettopp disse oppholdene som gir det lille ekstra til at AaFK når sitt mål om opprykk til 1. divisjon i 1987, etter den meget gode 86-sesongen.

Denne saken er hentet fra Sunnmørsposten høsten 1986 og sto også på trykk i AaFKs programblad til hjemmekampen mot Tromsdalen 5. august 2001.

Annonse fra Obos-ligaen: