- Viser at vi vil vinne

Lars Bohinen var strålende fornøyd med innsatsen gutta la ned i andre omgang.

Annonse:

Det var en hovedtrener med mye på hjertet som møtte aafk.no til en gjennomgang av kampen etter at dommeren hadde blåst av oppgjøret på Color Line Stadion søndag kveld. På måltavla sto det 3-2, noe som betyr tre viktige poeng til et hjemmelag som før toppkampen hadde to strake tap.

Foto: Srdan Mudrinic

Bohinens elever ble sendt rett i kalddusjen etter bare 57 sekunder. Da datt ballen ned i beina på Nicolay Solberg, som var klinisk i avslutningen. Ballen gikk i bue over burvokter Andreas Lie og inn i nota. Til pause ledet laget fra Jessheim 1-2. Bohinen lot seg ikke imponere av det hjemmelaget viste før hvilen. 

- Jeg synes det var fryktelig frustrerende og vanskelig å se på. Vi startet ikke kampen slik jeg hadde trodd vi skulle gjøre. Vi var passive. Hele uka og gjennom hele dagen har jeg sporet en veldig optimisme og en offensiv gjeng, og så får vi en sånn start. Det kom litt overraskende på oss at vi framsto sånn, men så hadde vi ti minutter i første omgang som var veldig bra. Da kunne vi gått opp i ledelsen også, men førsteomgangen vår var under pari. 

I andre omgang fikk hjemmefansen se en helt annen AaFK-utgave. Mål av Holmbert Fridjonsson og Pape Habib Gueye snudde kampen for serielederne. Måten det skjedde på gledet et trenerhjerte.

- Vi vinner og virkelig viser at vi vil vinne. Det etterlyste jeg i pausen.

— Lars Bohinen
- Vi vinner og virkelig viser at vi vil vinne. Det etterlyste jeg i pausen. Vinnervilje, det å vise publikum på stadion her at vi er en gjeng som vil vinne. Da kan vi tape, det er greit, alle forstår det da, men vi kan ikke se ut som vi gjorde i første omgang. Vi fikk heldigvis et helt annet uttrykk i andre omgang. Vi begynte å vinne dueller, spiste oss inn i kampen, skapte sjanser ... Vi har Holmbert og også Pape til slutt, så til slutt fikk vi betalt for det, oppsummerte Bohinen.

Den islandske kraftstasjonen Holmbert Fridjonsson sto bak to av hjemmelagets scoringer. Først headet han via Morten Sundli og i mål til 1-1, før han på stillingen 1-2 ble lagt i bakken, la ballen på straffemerket og dunket den inn bak bortelagets keeper. Fridjonsson var som vanlig ei hard nøtt å knekke for motstanderne. Etter kampen var Lars Bohinen oppgitt over at ikke dommerne i OBOS-ligaen slår ned på behandlingen islendingen får av motspillerne.

- Holmbert blir holdt og dratt i hver eneste kamp. Jeg føler vi går til dommeren i hver eneste pause og hver eneste kamp og forteller hva som skjer. De nekter å gjøre noe med det. Da er det desto deiligere at Holmbert ikke blir frustrert. Han jobber knallhardt for laget, får de to målene sine og får betalt for det, sa Bohinen. 

Holmbert Fridjonsson var igjen sentral for AaFK. Lars Bohinen skryter av sin hardtarbeidende spiss. Foto: Srdan Mudrinic.
Holmbert Fridjonsson var igjen sentral for AaFK. Lars Bohinen skryter av sin hardtarbeidende spiss. Foto: Srdan Mudrinic.

I neste serierunde er det klart for enda et toppoppgjør. Da reiser Aalesund sørover langs kyststripa, nærmere bestemt til Sandnes for et tøft oppgjør mot Sandnes Ulf. Bohinen er tydelig på hva trenerteamet og spillerguppa skal fokusere på inn mot den kampen.

- Vi skal vise gutta hva denne kampen dreide seg om. Vi skal ha en grundig gjennomgang. Så skal vi bygge videre på innsatsen. Det må alltid ligge i bunnen uansett om det er borte eller hjemme. Prestasjonsmessig er det mye å hente, men i forhold til innsats, tæl og vinnervilje i andre omgang var dette et langt steg i riktig retning.

Se hele intervjuet med Lars her: 
Annonse fra Obos-ligaen: