Vilt, vakkert og vått!

Ellevill avslutning på kampen sikret tre fortjente AaFK-poeng på Ekeberg.

I et voldsomt regnvær på KFUM-Arena på Ekebergsletta var det gjestene som var det førende laget de første 45 minuttene. Tangotrøyene skapte et hav av sjanser, men ble hindret av en god keeper, forsvarsspillere som blokkerte skuddene, men også noen svake avslutninger.

Mot spillets gang var det hjemmelaget som tok ledelsen etter 25 minutter. Et frispark ble slått inn fra høyre, og målfarlige Moses Mawa dukket opp med ei lang tå. Med den styrte han ballen hardt og kontant lavt inn i nærmeste hjørne.

Før den tid hadde Aalesund flere hel- og halvsjanser, den største signert Holmbert Fridjonsson tre minutter før Kåffas scoring. Holmbert banket til fra 20 meter, men hjemmelagets burvokter Knut Andre Skjæstein strakk seg som en seigmann og slo ballen bort.

KFUM Oslo gikk i strupen på AaFK umiddelbart etter at de hadde tatt ledelsen, men Aalesund tok igjen over kommandoen. At Nenass ikke utlignet ni minutter før pause er nesten utrolig. Hjemmelaget rotet i eget felt, og Nenass fikk avsluttet fra 10-11 meter på tilnærmet blank kasse. Ballen gikk derimot utenfor.

Det samme gjorde den kun fire minutter senere. Pape Habib Gueye utnyttet dårlig konsentrasjon i Oslo-lagets bakre rekker, rev til seg ballen og satte fart mot mål. Skuddet var for svakt, og ballen trillet utenfor.

AaFK var det beste laget også etter hvilen, og fikk en pangstart etter bare fire minutter av omgangen. En toneangivende David Kristjan Olafsson skrudde en corner fra venstre rett i nota. Keeper var etter den, fikk fingrene på ballen, men kunne bare slå den videre opp i nettaket.

På den søkkvåte kunstgressbanen skjedde det lite foran målene, men AaFK førte an. Derfor kjentes det utrolig surt da Olav Øby etter 69 minutter sendte hjemmelaget i føringen - etter at en vanndam i feltet hadde servert ham ballen. Avslutningen var det uansett ikke været som hjalp ham med. Han vendte opp og chippet ballen elegant over Andreas Lie fra skrått hold.

Vi spoler raskt fremover - 20 minutter for å være nøyaktig. Innbytter Torbjørn Agdestein skaffet Aalesund frispark i god posisjon. En annen innbytter, Sondre Brunstad Fet, tok sats og banket ballen i mål - på ekte David Beckham-vis. For et treff!

KFUM Oslo-ballongen gikk fullstendig tom for luft, og elleville Aalesund satte inn to mål til. Først sendte Torbjørn Agdestein sunnmøringene i front etter å ha stusset et Olafsson-frispark i nettet. Like etter kom Pape Habib Gueye i full fart på en kontring og trillet kula over streken.

Dermed tre poeng i et ordentlig deilig sunnmørsk drittvær.

KFUM Oslo - Aalesund 2-4 (1-0)