- Vi skal være bedre enn Sandefjord

AaFK får besøk av Sandefjord Fotball søndag 21. mai.

Annonse:

Som vanlig stilte AaFK opp i bytoget på nasjonaldagen. Med seier dagen før ble gutta tatt godt imot av de flere tusen oppmøtte rundt om i jugendbyens gater.

- Jeg må si at 17. Mai-feiringen i år var et stolt øyeblikk for oss alle. Måten vi ble tatt i mot på i toget med både sang og klapping, det gjorde meg stolt, forteller Trond Fredriksen om årets 17. mai-tog i Ålesund sentrum. 

Søndag 21. mai får AaFK besøk fra østlandet når Sandefjord Fotball gjester Color Line Stadion.

Sist gutta spilte kamp på hjemmebane endte det med 0-1 tap mot Vålerenga. Denne fikk gutta en opptur på da de slo Viking i Stavanger 16. mai.

AaFK vant oppgjøret mot tabelljumboen 1-2 etter å ha kommet tilbake etter et selvmål i første omgang. Trond var fornøyd med hvordan laget spilte borte mot Viking, selv i en periode med skader og sykdom.

- En veldig, veldig godt gjennomført bortekamp med få målsjanser i mot . I tillegg scorer vi tre mål, det gir 3 poeng, oppsummerer Fredriksen kampen mot Viking.


En som ikke fikk spille mot Viking FK 16. mai var midtstopperen Kaj Ramsteijn. Han sto over på grunn av en suspensjon for gule kort. Han sier han gjerne skulle hjulpet til, men at det var kjekt å se resten av laget vinne og at han nå er klar for kampen mot Sandefjord.

- It was hard to see them play. You want to join and help them, but I was so happy that we scored in the last five minutes and we got the three points, but I’m looking forward to Sunday, kunne Kaj Ramsteijn fortelle etter dagens trening I regnværet på Color Line Stadion.

Du kan se intervjuet med Kaj i bunnen av saken

Kaj Ramsteijn signerte før sesongen, og har siden da spilt seg inn til fast plass som midtstopper. Han har spilt bra i det siste, men selv sier han det har vært ok og at han kommer seg.

Kaj Ramsteijn i duell mot Rosenborgs Bakenga. Foto: NTB Scanpix
Kaj Ramsteijn i duell mot Rosenborgs Bakenga. Foto: NTB Scanpix

- I start to play better and better, and of course I am happy about it because that’s my goal, sier Kaj Ramsteijn om egne prestasjoner hittil I sesongen.

Sandefjord rykket opp fra OBOS-ligaen i år, og har blitt tippet rett ned igjen av de fleste.

Laget i rødt og blått har imponert så langt, og står med fire seire og 13 poeng så langt i sesongen, bare 1 poeng bak AaFK.  Selv om fokuset inn mot kampen starter fredag kan Trond fortelle at det blir en helt annen motstander vi møter.

- En kamp der vi skal være bedre enn Sandefjord, men  det er en del ekle ting med Sandefjord vi må ta litt hensyn til.  forteller Trond og legger til at det er hjemmekamp og da skal gutta score mål og vinne kampen.

Mens AaFK tar med seg 3 poeng i fra kampen mot Viking FK 16. mai kommer Sandefjord med et surt tap i bagasjen.

Trond i kampen mot Viking FK 16. mai. Foto: NTB Scanpix
Trond i kampen mot Viking FK 16. mai. Foto: NTB Scanpix

De hadde og bortekamp på fotballens nasjonaldag, og gjestet byen mellom de syv fjell. SK Brann tok storeslem, og sendte Sandefjord hjem med 5 baklengs. Midtstopper Ramsteijn forventer at Sandefjord vil revansjere seg.

- They’ll probably react and maybe they’ll  play with more man behind the ball in an away-game, so we have to manage that and play through them, avslutter Kaj Ramsteijn.

På lørdag er det klart for Coop-dagen på Color Line Stadion. Alle Coop-kunder og sesongkortholdere, store som små, er invitert til en herlig AaFK-dag. Kom og møt oss – bak kulissene på hjemmebane!

Programmet er satt opp fra kl. 10:30 og avsluttes kl. 14.00.

Kampen mot Sandefjord Fotball spilles på Color Line Stadion 21. mai klokken 18:00. Du kan kjøpe billetter til kampen ved å trykke her


Annonse fra Obos-ligaen: