Vant etter sjokkåpning

Levanger satte en støkk i oss etter få minutter, men mål av Nenass og Thrandarson sørget for tre deilige poeng på bortebane.

AaFK fikk OBOS-ligaen rett i fleisen innledningsvis, da et tent hjemmelag kjempet til seg et hjørnespark. Corneren var godt slått, og Tom Erik Nordberg steg til himmels og sendte hjemmepublikummet samme vei. 1-0 til Levanger, og de blåkledde gjestene forsto nok ikke helt hva som hadde truffet dem.

Trønderne fortsatte i samme stil, sto høyt og presset AaFK, men kom heldigvis ikke til flere farligheter. Deretter handlet egentlig det meste om favorittene fra Sunnmøre. Bortelagets første av flere store muligheter kom etter et kvarter, og den var av det gedigne slaget. Jørgen Hatlehol fosset opp langs linja, og slo inn til Agdestein. Han var bare én av AaFK-spillerne som fikk avsluttet. Thrandarson kom til slutt til en god heading som ble parert på mesterlig vis av LFK-keeper Julian Faye Lund.

Stormen kunne juble etter seieren mot Levanger i bortepremieren. Foto: Bjarne Berre

AaFK hadde overtaket utover omgangen, og kom til et par farligheter. Nenass var spesielt god, og sammen med Jørgen Hatlehol skapte han en god del trøbbel for hjemmelaget. Ni minutter før slutt var Hatlehol frampå med et flott innlegg. Torbjørn Agdestein møtte ballen med hodet og tvang fram nok en strålende redning fra hjemmelagets burvokter.

Utligningen lå i luften, og to minutter før pause kom den - på fabelaktig vis. Nenass fikk avsluttet, skuddet ble blokkert, og Fridjonsson forsøkte seg. Også hans avslutning ble avverget, men på returen kastet Nenass seg bakover og brassesparket kula i mål.

- Vi kan ikke slippe inn slike mål. Det er sløvt. Så skaper vi tre-fire muligheter, så 1-1 er greit, sa Lars Bohinen til Eurosport i pausen, og la til at han ønsket å se et AaFK som tok tak og ville dominere andre omgang.

De blåkledde fra jugendstilbyen innfridde trenerens ønske, og gikk rett i strupen på Levanger. Tre minutter inn i omgangen slo Oddbjørn Lie ballen inn i feltet, men Agdestein ble hindret i å avslutte. To minutter senere skulle det høye presset bære frukter, da et skudd fra Nenass gikk via en Levanger-forsvarer og endte opp på bakerste stolpe. Der sto Aron Elis Thrandarson med sin lange kropp og headet ballen kontrollert inn i mål. 1-2 og full jubel blant de tilreisende AaFK-supporterne.

Bare minutter senere kunne vi økt til 1-3, da målscorer Thrandarson ble spilt fri i feltet. Han forsøkte å nå landsmann Fridjonsson, men Levangers innleide stopper Igoh Ogbu fikk beinet ballen unna. Deretter fulgte en søvnig periode der ingen av lagene virket å være veldig våkne. I denne perioden jobbet hjemmelaget seg sakte, men sikkert inn på AaFKs banehalvdel, men til tross for noen farlige oppspill i bakrom mot kjappe Solomon Duah, maktet de ikke å sette inn utligningen.

Noen minutter før slutt ble Torbjørn Agdestein spilt omtrent mutters alene med hjemmelagets strålende keeper Julian Faye Lund, men Agdestein hadde ikke nok ro i skrotten til å punktere kampen. Lærkula endte opp over målet til Faye Lund.

Noen minutter senere blåste kampens gode dommer Per Erik Haugen av oppgjøret, og dermed kunne vi juble for tre deilige poeng på bortebane.

Bytter:

71. min.: Arnarson ut, Meade inn
76. min.: Ramsteijn ut, Gretarsson inn
80. min.: Thrandarson ut, Fet inn

Gult kort: Fredrik Carlsen