Ute av cupen

Bergsøy sendte oss ut av cupen etter 2-1 på Havila stadion.

Annonse:

Ikke siden 2000 har Aalesund forsvunnet ut av cupen i 1. runde. Den gang tapte vi 1-0 mot Tornad etter ekstraomganger. 19 år etter var det Bergsøy sin tur til å slå AaFK ut i den aller første runden.

Et dyptliggende Bergsøy fikk se at favorittene fra jugendstilbyen skapte noen småsjanser innledningsvis, før Jernade Meade satte inn 0-1 etter en halvtime. Engelskmannen var med i startoppstillingen for første gang siden overgangen til AaFK. Omtrent upresset sendte Meade AaFK i føringen på Havila stadion i Fosnavåg. Selv om oransjetrøyene ikke skapte mange sjanser i første omgang, må det sies at ledelsen til pause var fortjent.

Etter pause framsto hjemmelaget bedre. De løftet laget lenger opp i banen, og turte å holde på ballen. AaFK holdt likevel på ledelsen helt til det var spilt 75 minutter i Fosnavågen. Da møtte Franjo Tepuric et godt slått frispark fra Eirik Heltne, og sendte ballen i mål bak Tarjei Omenås. Dermed 1-1 og ekstase blant hjemmesupporterne.

De 1.029 tilskuerne fikk se Bergsøy produsere flere sjanser. De som støttet hjemmelaget kunne juble vilt og hemningsløst tre minutter før slutt. En suser av et frispark fra Craig Stuart Rogers smalt inn bak Omenås, og dermed 2-1 til hjemmelaget.

Resultatet holdt seg til de åtte tilleggsminuttene var ute, og dermed smalt cupbomben på Havila stadion i Fosnavåg.

NORGESMESTERSKAPET I FOTBALL, 1. RUNDE

Bergsøy - Aalesund 2-1 (0-1)
Havila stadion
Tilskuere: 1.029

0-1: Meade (30)
1-1: Tepuric (75)
2-1: Rogers (87)

13 Tarjei Omenås
6 Kaj Ramsteijn
4 Sonni Ragnar Nattestad
20 Robert Sandnes
19 Jernade Meade
17 Sondre Brunstad Fet
36 Emil Solnørdal
21 Bjørn Helge Riise
34 Tobias Heggem
33 Anders Myking Waagan
23 Torbjørn Agdestein

Bytter: 

74.min.: Hatlehol inn for Meade
80. min.: Nenass inn for Riise
88. min.: Fridjonsson inn for Waagan

Annonse fra Obos-ligaen: