Tero Mäntylä til Finland

Midtstopperen fristilt etter nesten tre år i Aalesund

Det har ikke vært et bare vellykket opphold på Sunnmøre for den tidligere finske landslagsspilleren. Siden daværende trener Harald Aabrekk hentet midtstopperen fra Ludogorets i slutten av 2014 har det blitt begrenset med spilletid. Etter å ha fått 17 kamper i serie og cup i 2015 stoppet det opp, og finnen ender opp med opptredener i 23 obligatoriske kamper. I perioden har han scoret ett mål. I inneværende sesong ble han ikke spilleregistrert i Eliteserien, og måtte nøye seg med spill i cupen. 26-åringen har blandede følelser om oppholdet i Aalesund.

Annonse:
- Fotballmessig var det noen skuffende år. Jeg følte jeg aldri fikk sjansen etter det første året, selv om jeg følte meg bra på banen og på trening. Likevel nøt jeg tiden i Aalesund - det er en nydelig by med flotte folk.

Etter opphold i Ludogorets og Aalesund vender midtstopperen nå nesen hjemover i jakten på mer spilletid.

- Jeg vil takke for støtten jeg fikk fra fansen, selv om jeg ikke fikk underholdt så mye på banen!

Sportslig leder Bjørn Erik Melland er glad for at Mäntylä har funnet seg en ny arbeidsgiver og håper det blir et positivt klubbskifte for midtstopperen.

- Tero trenger spilletid og det var noe vi ikke kunne love i AaFK. Da var det enkelt for oss å kunne slippe Tero i sommervinduet slik han fikk spilletid og fart på karrieren sin igjen. Vi takker Tero for tiden i AaFK og ønsker ham lykke til videre. Tero er en fantastisk type som vi ønsker alt vel i fremtiden.

Annonse fra Obos-ligaen: