Tangofotball!

Fridjonsson og Agdestein puttet begge to mål i seieren over Florø. 4-0 var fullt fortjent.

Annonse:

AaFK er fremdeles ubeseiret. Hjemmekampen mot Florø endte 4-0 til et sprudlende oransje- og blåkledd Aalesund.

Tangotrøyene la press på Florø fra første spark på ballen, og hadde full kontroll på gjestene fra Sogn og Fjordane. Spissparet Agdestein og Fridjonsson scoret to mål hver, i en kamp hvor også Andreas Lie imponerte med sikkert målvaktspill og strålende redninger.

Den første nettkjenningen kom etter 18 minutter, da Oddbjørn Lie slo en nydelig ball mot islandske Fridjonsson. Med pannebrasken dunket Fridjonsson ballen i nota til 1-0. Før scoringen var midtstopper Sonni Ragnar Nattestad nære på å gi hjemmelaget ledelsen, men storetåa var akkurat én centimeter for kort.

Aalesund beleiret bortelagets banehalvdel, og i perioder var 21 av 22 spillere inne på denne delen av banen. Bare Andreas Lie holdt seg på andre siden av midtstreken. 2-0 kom etter 42 minutter, da målgjører Fridjonsson kom seg fri på kanten og fikk lagt inn langs bakken. Torbjørn Agdestein var på rett plass, og kunne notere seg for sitt første seriemål i oransje.

2-0 til pause, men mer mål skulle det bli rett etter sidebytte. En deilig ball fra Adam Ørn Arnarson traff landsmann Fridjonsson, som via stolpen satte inn sitt mål nummer to. 3-0 etter 47 minutter til AaFK! Florø skapte noen farligheter, og hevet seg fra de første 45 minuttene. Bakerst var Andreas Lie patent, og leverte TV-redninger på rekke og rad. Den endelige spikeren i kista ble hamret inn to minutter før slutt, da Agdestein, assistert av Nattestad, fant nettmaskene for andre gang.

4874 tilskuere var vitne til en god hjemmekamp i det strålende solskinnet i Ålesund. Allerede neste søndag er det kamp igjen, klokken 18.00 hjemme mot Jo Nymo Matlands Tromsdalen.

Bytter:

58. min.: Meade inn, Arnarson ut
73. min.: Riise inn, Thrandarson ut