- Strålende levert av gutta!

Lars Bohinen var et eneste stort smil etter tre poeng borte mot Viking.

AaFK befestet sin posisjon helt øverst på tabellen etter en taktisk svært godt gjennomført kamp borte mot Viking. Scoringer av Holmbert Fridjonsson og Sondre Brunstad Fet sørget for at sunnmøringene kunne juble for en sterk 0-2-seier og tre poeng i toppkampen.

Dermed er AaFK-laget ubeseiret etter ni serierunder. Med 7-2-0 på disse kampene har tangotrøyene 23 poeng og er fire poeng foran tirsdagens motstander. Hovedtrener Lars Bohinen var veldig lettet etter kampen. I intervju med Eurosport etter kampen skrøt han av sine oransjekledde elever.

- Det var en voksen kamp. Jeg ba om en taktisk god kamp. Gutta leverte strålende i dag, sa Bohinen til Eurosports reporter.

- Vi var effektive og gode med ballen. Jeg er veldig stolt. Det var prikkfritt, strålte Lars.

AaFK trykket til i duellene fra første spark på ballen. Laget presset høyt, stresset Viking og sørget for at hjemmelaget ble mer og mer frustrerte. Det var tydelig at begge lagene ville vinne denne kampen, for duellene var tette, tøffe og preget av høyt tenningsnivå.

Zlatko Tripic skapte en del trøbbel for bortelaget innledningsvis, men AaFK-forsvaret ryddet unna i stor stil. Sonni Ragnar Nattestad vant så og si alt i lufta denne tirsdagskvelden. På midtbanen var Nenass svært aktiv og viktig, både defensivt og offensivt. Nysigneringen fra Kapp Verde løp, løp, løp og ... løp.

Etter 37 minutter fikk Aalesund-gutta lønn for en taktisk god kamp og kjempeinnsats så langt. Adam Ørn Arnarson, stakk ballen gjennom til landsmann Aron Thrandarson, som med et perfekt slått innlegg traff enda en islending. Holmbert Fridjonsson hang i lufta, skyhøyt over resten av Stavanger, og dunket ballen bak keeper Iven Austbø.

Lagene gikk til pause med 0-1 til AaFK, og spenningen foran de siste 45 var til å ta og føle på.

Målscorer Fridjonsson måtte kaste inn håndduken i pausen, og ble erstattet av Pape Habib Gueye. 18-åringen fra Senegal var kvikk og god, og brukte farta på en strålende måte 20 minutter ut i andre omgang. Gueye rykket fra Viking-forsvaret og slo ballen inn mot lagkamerat Sondre Brunstad Fet, som endte opp med ballen i god posisjon etter litt rot fra en Viking-forsvarer. Unggutten fra Sykkylven avsluttet godt og utagbart for Iven Austbø, og de tilreisende fra Sunnmøre kunne juble for dobling av ledelsen.

Viking presset på for redusering, men et kompakt AaFK-forsvar ryddet unna. Bakerst var Andreas Lie god, og plukket det som kom av baller.

Allerede søndag kommer HamKam på besøk til Color Line Stadion. Kampen har avspark klokken 18.00, og vi ønsker hjertelig velkommen!