Stabæk beholder plassen

AaFK må belage seg på et nytt år i OBOS-ligaen etter tap over to kamper mot Henning Bergs gutter.

Aalesund var totalt sett det beste laget på Color Line Stadion i returoppgjøret i opprykksfinalen mot Stabæk. Tangotrøyene ledet 1-0 i 40 minutter, men et uheldig selvmål asv Pape Habib Gueye sendte Stabæk i førersetet sammenlagt.

Det var høyt tempo fra start av på Color Line Stadion i opprykksfinalen søndag kveld. Både Aalesund og Stabæk viste at de mer enn gjerne ville ha det første målet. Begge boksene ble truet fra avsparkt. Den første muligheten av størrelse gikk til bortelaget. Moussa Njie vendte opp rett innenfor sekstenmeterstreken. Fra skrått hold prøvde han å legge kula i lengste, men en Andreas Lie i full strekk avverget.

I innledningen hadde Stabæk ballen mest på Color Line Stadion. 17 minutter ut i kampen ble Eliteseriens toppscorer Franck Boli spilt gjennom. Da Boli passerte Andreas Lie gikk spissen i bakken. Dommer Tore Hansen valgte å gi Boli det gule kortet for filming til store protester fra bortefansen. Kort tid etter var det action i motsatt ende. Kaj Ramsteijn testet skuddfoten fra godt hold, men ballen gikk like utenfor.

AaFK tok mer og mer over spillet og var nære på å finne åpninger bak Stabæks forsvarsfirer. På et tidspunkt var råsterke Holmbert Fridjonsson, en real plage for bortelaget, gjennom. Hadde islendingen holdt seg på beina i avslutningsøyeblikket kunne det blitt farlig på stadion.

Etter 30 minutter dukket plutselig Lionel Messi opp på Color Line Stadion i form av Oddbjørn Lie. Midtstopperen gled silkemykt gjennom halve Stabæk før han med venstreslegga dunket ballen opp i nettaket til 1-0! Årets mål på Color Line Stadion? Assisten sto Sondre Brunstad Fet for. Noen minutter etter scoringen var Stabæks Jeppe Moe ikke langt unna å utligne. Et frisparkforsøk fra vel 20 meter endte i tverrligger.

Like etter måtte Aron Thrandarson gå av i haglværet. Han kjente på en skade og ble erstattet av Nenass.

AaFK fortsatte å være best på egen grunn. Like før pause kunne AaFK doblet. Arnarson fant Fet med et godt innlegg. Sykkylvens store sønn avsluttet på direkten - over mål.

I andre omgang spilte AaFK med Stormen, Ministormen og Aalesund Support i ryggen. 6.333 tilskuere laget et formidabelt trøkk på tribunene. Årsbeste på publikumsfronten målt i antall tilskuere i denne viktige kampen. hva med antall målsjanser?. Den første etter hvilen kom etter 64 minutter, og den var stor! Sondre Brunstad Fet fant Pape Habib Gueye med en vakker stikker. En finn inngripen av Stabæk-keeper Marcus Sandberg hindret 2-0. Jørgen Hatlehol var fem minutter etter på raid langs venstrekanten. Innlegget traff Holmbert Fridjonssons hode, men ballen fant veien utenfor.

Mot spillets gang utlignet Stabæk 20 minutter før slutt. En corner ble forlenget i nettmaskene via hodet til en uheldig Pape Habib Gueye. Etter utligningen måtte Aalesund ha to mål og Stabæk ingen for at det skulle bli Eliteserien 2019. Det greide ikke AaFK, og dermed blir det også neste sesong OBOS-ligafotball på Color Line Stadion.

Aalesund - Stabæk 1-1 (1-0) 1-2 sammenlagt.