Seiersrekka fortsatte

Aalesund med åtte strake trepoengere på hjemmebane i årets OBOS-liga.

Det var bare spilt ni minutter av kampen da AaFKs stoppersjef Daniel Leo Gretarsson steg høyest på en corner og nikket inn 1-0. Corneren fra landsmannen David Kristjan Olafsson var godt slått.

AaFK fortsatte å true motstanderens mål. 18 minutter ut i kampen var Holmbert Fridjonsson centimetre unna å få hodet på ballen på blank "gåll".

Midtveis i omgangen var bortelaget på farten. Sverre Bjørkkjær kranglet med seg ballen på venstrekanten og serverte den tidligere AaFK-spissen Kjell Rune Sellin, som klasket til med et skudd - like til side for mål.

Aalesund var klart best og beleiret Strømmens banehalvdel i store deler av omgangen, men bortelaget lå kompakt og var som forventet vanskelige å bryte ned.

Daniel Leo Gretarsson kunne blitt tomålsscorer etter halvtimen. Islendingen tok med seg ballen og klemte til 30 meter fra mål. Kun en god redning fra bortelagets keeper Marius Berntzen hindret scoring. Like etter kom en annen mann fra sagaøya, Aron Elis Thrandarson til avslutning, men ballen trillet utenfor.

Islendingene var sentrale i det som foregikk på Color Line Stadion denne søndagen. Et nydelig angrep endte med scoring signert Holmbert Fridjonsson. David Kristjan Olafsson slo en hard og presis ball langs bakken, og Holmbert takket for pasningen ved å skli kula i nota til 2-0. Da var det spilt 42 minutter.

Tre minutter etter pause utnyttet Torbjørn Agdestein slurv i Strømmens bakre rekker, og snappet en løs ball. Torbjørn satt fart mot mål, avslutningen var god, men kula snek seg på utsiden av stolpen.

Som før pause var AaFK det førende laget, og Strømmen hadde forholdsvis lite å komme med. Bortelaget lå kompakt, og AaFK var tålmodig i angrepsspillet. Niklas Castro prøvde seg med et langskludd og Holmbert med en heading, men de aller største mulighetene uteble det første kvarteret av omgangen.

Strømmen hang etter hvert bedre med og fant rom. Kjell Rune Sellin fant også nettmaskene. 64 minutter ut i kampen ble spissen spilt gjennom, og alene med Andreas Lie trillet han inn reduseringen. Gråtrøyene fra Akershus fortsatte med å stå høyt, og var ivrige i presspillet. Bortelaget øynet tydeligvis mulighetene for en utligning, og stresset hjemmelaget.

AaFK dyttet all usikkerhet om poengdeling til side åtte minutter før slutt. Et knallhardt innlegg fra Jørgen Hatlehol suste inn i feltet. Det samme gjorde innbytter Pape Habib Gueye, som med pannebrasken dunket ballen inn i nota. Det ble spikeren i kista på Color Line Stadion.

Med tre nye poeng har AaFK nå en luke på sju poeng ned til Sandefjord og ni til Start.

Aalesund - Strømmen 3-1 (2-0)