Seier mot divisjonskollegaen

Tangotrøyene vant 2-0 mot Florø etter en kamp med varierende prestasjoner.

Strålende solskinn som speilet seg i Borgundfjorden, tilnærmet skyfri himmel og snødekte fjell. Ålesund viste seg fra sin beste side lørdag ettermiddag, da Florø gjestet Color Line Stadion. 300 tilskuere møtte opp for å se oppgjøret mellom de to lagene fra OBOS-ligaen.

Florø lå lavt, og AaFK styrte spillet innledningsvis. Gjestene viste likevel ingen tegn på å gi hjemmelaget noe gratis. Flere ganger var bortelagets spillere harde i duellene mot opprykksfavorittene i oransje. Det ble skapt lite det første kvarteret i vintersola - helt til AaFK vant en corner. Hjørnesparket fra Robert Sandnes var godt slått, og fra sin posisjon på bakerste stolpe stupte Daniel Leo Gretarsson fram. Hodestøtet sendte ballen kontant i nettmaskene, og hjemmelaget kunne juble for 1-0.

Robert Sandnes var aktiv på venstre kant. Det samme gjelder Jørgen Hatlehol på motsatt side. Spesielt Sandnes kom ofte i god posisjon, men presisjonen på innleggene var ikke alltid 100 prosent.

Etter 32 minutter ble nysigneringen Torbjørn Agdestein spilt nesten alene gjennom. Flere på tribunen hadde nok håpet på et skudd fra 26-åringen, men selv valgte han å sette opp Bjørn Helge Riise. Pasningen fra Agdestein var derimot for upresis. Fire minutter senere var Agdestein igjen sentral. Sondre Fet hoppet elegant over ballen, og dermed fikk Agdestein rom. Spissen kom dessverre ikke til avslutning.

To minutter før pause dømte dommeren straffe til hjemmelaget etter at Robert Sandnes gikk ned i feltet. Torbjørn Agdestein var kald som en borgundfjordtorsk, sendte keeperen feil vei, og åpnet med det målkontoen i AaFK. 2-0 holdt seg til pause.

Andre omgang var ikke like god. Florø var farlig frempå mot slutten, men før den tid var det relativt lite å skrive hjem om. Omgangen ble preget av mange bytter på begge lag, og AaFK slet med å dominere eller skape sjanser. Florø var nærmere redusering enn AaFK var å øke ledelsen til 3-0.

Neste fredag er det duket for en ny treningskamp. Da møter vi Brattvåg hjemme på Color Line Stadion. Merk tidspunktet for oppgjøret: 10.30.

Aalesunds FK - Florø Fotball 2-0 (2-0)

Mål: 1-0, Sandnes (16). 2-0, Agdestein (str. 43).

Bytter:

59 minutter: Nattestad ut, O.Lie inn.
59 minutter: Fet ut, Hoff inn.
65 minutter: Sandnes ut, Karlsbakk inn.
70 minutter: Agdestein ut, Gueye inn.
70 minutter: Lima ut, Thrandarson inn.
82 minutter: Carlsen ut, Solnørdal inn.
89 minutter: Gretarsson ut, Waagan inn.