Seier i showkampen mot Folkets Lag

AaFK i samarbeid med UNICEF, Tafjord og SMP tjente inn 58 746 kroner til TV-askjonen i 3-1 seieren over Folkets lag.

Tirsdag kveld klokken 18:30 var det duket for showkamp til inntekt for TV-aksjonen og UNICEF når AaFK møtte Folkets lag.

Kampen startet med en solid kalddusj for AaFK, for før to minutter var gått hadde nemlig ”Folkets Lag” enkelt scoret kampens første mål. Det var Herds Patrik Hjelmeseth som var siste mann på ballen i et angrep der mange fra ”Folkets Lag” var involvert.

AaFK hadde en gedigen sjanse når det var spilt 17 minutter. Da kom Mos seg rundt på venstrekanten og la inn foran mål, der en umarkert Papazoglou sendte ballen langt over målet til keeper Jonas Mathiesen - fra 6-7 meters hold! Der skulle det ha stått 1-1 mellom lagene.

Gyasi testet skuddfoten noen minutter senere, og sendte av gårde en suser fra 20 meter, som varmet hanskene til nevnte Mathiesen, som leverte en god kamp mellom stengene.

Gyasi hadde flere positive involveringer og skudd, og Gretarsson kunne notere seg et par farlige headinger i perioden fram mot halvtimen. På dette tidspunktet av kampen hadde bortelaget faktisk et par farlige skudd fra distanse, og det var ikke lett å se divisjonforskjellen for de 614 tilskuerne på Color Line Stadion denne høstkvelden i oktober.

Etter 32 spilte minutter ble imidlertid Papazoglou frispilt, og kunne notere seg for en enkel scoring, og dermed stod det 1-1 mellom lagene.

Omgangen ble avsluttet med et solid press fra hjemmelaget, uten at det resulterte i noe scoring for AaFK, og det stod derfor 1-1 når dommer Staberg blåste av omgangen.

20171010_BQ5Q6110

Etter pause var det mange AaFK-spillere som ble værende igjen i garderoben, siden både Marlinho, Thrandarsson, Berisha, Arnarson og Hatlehol ble byttet inn. Folkets lag gjorde følgende bytter: Runar Løvoll (Volda), Sondre Hamnøy (Emblem), Tor-Erik Larsen (Spjelkavik).

Starten på andre omgang var egentlig en litt kjedelig affære, uten store sjanser til noen av lagene.

Når timen var spilt ble Tobias Hjelle (Stranda), Joakim Bolsø (Skarbøvik), Martin Røren (Bergsøy) og Isak Määtä (Langevåg) byttet inn for ”Folkets Lag”. For AaFK ble Barstad og Waagan byttet inn.

AaFK dominerte stort, uten å imponere i nevneverdig grad. Det var nesten utrolig at AaFK ikke gikk opp i ledelsen. Waagan hadde en flott heading like over mål når vi nærmet oss 70 spilte minutter, men det ble bare nesten.

Hele 82 minutter gikk før AaFK tok ledelsen i form av et vakkert skudd signert Aron Thrandarson. Slike ser vi gjerne flere av til helga!

På overtid var Aron igjen på rett sted, og det ble derfor 3-1 seier til AaFK. Viktigere enn kampresultatet var at kampen samlet inn hele kr 58.746,- til Unicef som er mottaker for årets TV-aksjon søndag 22. oktober.

All foto: Srdan Mudrinic