Se Nattestads perlescoring

Den høyreiste midtstopperen ble matchvinner mot Sandnes Ulf. Scoringen var en fryd for øyet.

Midt i disse VM-tider, med blant annet flotte scoringer, kunne ikke færøyingen i AaFK-forsvaret være noe dårligere. 73 minutter ut i oppgjøret, på stillingen 1-1, bestemte Sonni Ragnar Nattestad seg for å sende AaFK i ledelsen.

Alle foto: Rune Eikeland

Et langt oppspill fra Nenass ble headet opp i lufta av fisketur-kompis og innbytter Pape Habib Gueye. Ingen Sandnes Ulf-forsvarere presset Nattestad, som på fabelaktig vis klinte ballen opp i nettaket, langt utenfor keeper Arnold Origis rekkevidde.

Kampen, som etter de første 45 minuttene hadde resultert i null mål, var underholdende i andre omgang. Relativt lavt tempo og få sjanser i første omgang ble avløst av høyt tempo, tette dueller og farligheter. Allerede fire minutter ut i omgangen ble det nettsus. Litt rot i AaFKs bakre rekker førte til at Niels Vorthoren snappet ballen like utenfor sekstenmeteren. Nederlenderen førte med seg ballen og dunket den inn bak Andreas Lie.

Minuttene som fulgte inneholdt sjanser til begge lag. Vertene fikk til og med en ball i nettet, men det ble vinket for offside. Etter 66 minutter, etter at lagene hadde byttet på å styre kampen, kom den fortjente utligningen for gjestene fra Ålesund. Kaptein Fredrik Carlsen svingte et presist frispark inn i feltet, hvor Kaj Ramsteijn dukket opp og scoret med et elegant hodestøt. 1-1 i Sandnes og nederlenderens første scoring for AaFK!

Både Pape Habib Gueye og Adam Ørn Arnarson var farlig frampå etter utligningen, men det var Nattestad som skulle få æren av å dunke gjestene i føringen. Hjemmelaget var nære på å utligne ti minutter før slutt. Innbytter Erixon Danso dro seg fri og smalt ballen i stolpen.

Fem minutter på overtid, i et desperat forsøk på utligning, bestemte keeper Arnold Origi seg for å ta turen opp på en corner. Det endte med rødt for den gulkledde burvokteren. Han laget kaos i feltet og havnet i klammeri med flere AaFK-spillere på en måte som ga dommeren få alternativer. Rødt kort og henvisning til dusjen for kenyaneren.

Like etterpå blåste Sivert Oksnes Amland av, og dermed endte det med tre poeng til AaFK i Sandnes.