Ett hinder gjenstår!

AaFK slo Sogndal i svært spennende oppgjør.

Oppgjøret mellom Aalesund og Sogndal hadde høy temperatur fra første sekund. Tøffe dueller og et engasjert publikum fikk se to lag som gikk i strupene på hverandre innledningsvis. Sjanser ble det også, den første signert Sondre Brunstad Fet etter sju minutter. Et fint raid ble avsluttet med et skudd i stolpen. Den friske unggutten skaffet AaFK frispark i svært farlig posisjon to minutter senere. Frisparket, fra 18 meter, tok Fet selv, men ballen gikk over mål.

Aalesund styrte spillet på egen hjemmebane, og Sogndal jaget. 15 minutter ut i matchen fikk AaFK en ny sjanse. Et godt innlegg fra Oddbjørn Lie traff en umarkert Pape Habib Gueye, men 19-åringen fikk ikke dreis på hodestøtet. Kun minutter senere var Adam Ørn Arnarson på farten. Han rundet sin oppasser og la inn. I boksen ventet Holmbert Fridjonsson, men headingen gikk utenfor.

Billetter AaFK - Stabæk 9. desember

Ved halvspilt omgang hadde kampen roet seg litt og Sogndal fikk smake mer på ballen. Bortelaget kom til et par halvsjaner også, men AaFKs forsvarsspillere lå tett oppi hvittrøyene. Temperaturen steg igjen de siste ti minuttene inn mot pause. Flere tøffe dueller og et publikum oppe fra setene sine var av ingrediensene i avslutningen på omgangen. Farligheter var det derimot lite av, og dermed gikk lagene til pause på 0-0.

De neste 45 minuttene startet forrykende! To minutter ut i andre omgang fikk AaFK straffespark. Pape Habib Gueye gikk i bakken i Sogndals felt, og på det påfølgende straffesparket var Holmbert Fridjonsson sikkerheten selv. Sogndal gikk rett i angrep etter kalddusjen, og fikk utligning etter et angrep med høyt tempo. Et hardt innlegg ble kontant satt i nettet av Ulrik Fredriksen. Så var det denne Pape Habib Gueye da! 55 minutter ut i kampen slo Nenass ballen inn i boksen i en bue. På bakerste stolpe dukket Pape opp, og med en blanding av saksespark og volley sendte han kula som et prosjektil i nettet!

Nerven var til stede i aller høyeste grad etter den heidundrende starten. Sogndal jaktet utligning, men AaFK sto godt imot. Tempoet var høyt og duellene tøffe. Det handlet tross alt om retten til å få spille playoff mot Stabæk om plass i Eliteserien 2019. Klokka tikket mot 90 minutter, og AaFK gjorde jobben med publikum i ryggen. Sju minutter før slutt kunne spikeren blitt slått knallhardt i kista, men innbytter og bursdagsbarn Torbjørn Agdesteins avslutning alene med keeper ble avverget. Sogndal bet seg fast i sluttminuttene, og fikk blant annet en corner etter et frispark. Den landet hosd innbytter Akor James, som slat til. Ny corner! Og enda en! Da sendte Bakke keeper Dyngeland opp. Til slutt fikk AaFK et frispark etter at feltet ble gjort om til en klatrepark.

Fem minutter med tilleggstid fulgte, og Aalesund holdt stand som en kollektiv mur. På overtid satte Pape spikeren i kista på en kontring. En deilig lobb over Dyngeland sørget for 3-1 til AaFK!

Dermed spiller AaFK play off om plass i Eliteserien 2019 over to kamper mot Stabæk. Den første på Nadderud 5. desember klokka 18.00, den andre 9. desember klokka 18.00 på Color Line Stadion.

Aalesund - Sogndal 3-1 (0-0)