Pape sendte AaFK videre

Nest-Sotra-spøkelset jaget bort da Aalesund avanserte til andre runde i kvalifiseringen til Eliteserien 2019.

Annonse:

AaFK viste fra første spark på ballen at de var interesserte i å ta tak i kvalik-kampen mot Nest-Sotra. Laget hadde ballen mye innledningsvis og så hele tiden etter muligheter til å finne åpninger i Nest-forsvaret. Og de fantes. Sju minutter ut i oppgjøret spilte tangotrøyene seg fint gjennom, og Jørgen Hatlehol kom til et skudd. Lysluggen fikk bra tyngde bak kula, men et Nest Sotra-bein var i veien. Tre minutter senere kom bortelagets Kristoffer Stephensen til avslutning - like utenfor.

Fram til det var spilt 25 minutter skjedde det relativt lite på Color Line Stadion. Oddbjørn Lie spilte på lekkert vis Jørgen Hatlehol gjennom. Gutten fra Vatne kom på et fint løp og vant en corner. Den ble det ingenting av. I minuttene som fulgte tok Nest-Sotra over spillet. De jobbet seg fram til et par cornere, men de store sjansene uteble.

Før pause fikk begge lagene to sjanser til å ta ledelsen. Først var det Nest-Sotras Alexander Dang som skar inn i boksen fra venstre. Avslutningen fra skrått hold ble avverget med en benparade av Andreas Lie. Like etterpå kom Sondre Brunstad Fet til skudd fra 20 meter, men AaFK-spillerens forsøk gikk til side for mål.

Sju minutter ut i andre omgang skjedde det som ikkje skjedde i den første. Ballen fikk nettkjenning. Et perfekt slått frispark, elegant svinget inn av Oddbjørn Lies silkefot, møtte Pape Habib Gueyes pannebrask. Ballen gikk i en perfekt bue over Egil Selvik i Nest-buret. 1-0!

AaFK skrudde opp tempoet etter scoringen i et forsøk på å doble, men fikk ikke uttelling. Tangotrøyene beholdt initiativet i kampen og var det førende laget. Det som ga publikum klart høyest puls var en situasjon midtveis ut i omgangen. Nest-Sotras Sherko Faiqi havnet i klammeri med AaFK-trener Lars Bohinen etter en takling ved linja. Det endte med at Faiqi dyttet Bohinen og ble belønnet med sitt andre gule kort for kvelden. Også Bohinen ble vist bort av dommeren. Rett etterpå led Nest-Sotras trener Steffen Landro samme skjebne. Høydramatisk på Color Line Stadion!

Det var ikke mye å skrive hjem om i avslutningen av kampen, bortsett fra en gigantisk mulighet til Nest-Sotra fire minutter på overtid. På en dødball kom Nest til avslutning, men et tigersprang av Andreas Lie reddet AaFK! For en redning av sisteskansen!

Dermed er AaFK klare for andre kvalik-runde. Der møter AaFK Sogndal, som slo Ull/Kisa 1-0.

Aalesund - Sogndal ser du på Color Line Stadion førstkommende torsdag klokka 18.00.

Aalesund - Nest-Sotra 1-0 (0-0)