Orten og Fredriksen sikret seier

G16-laget slo Haugesund i sluttspillet.

AaFKs G16-gutter tok imot hvittrøyene fra sildabyen til kamp i Nasjonal G16 sluttspill B lørdag. Det endte med 2-1-seier til hjemmelaget.

På kunstgresset på Nørvebana var det Tengel Lia Fredriksen som åpnet ballet. Lagkompis Kristoffer Ødven driblet seg forbi flere forsvarere før han ble lagt i bakken inne i feltet. Tengel var sikkerheten selv fra krittmerket og sendte AaFK opp i 1-0.

Sverre Orten økte ledelsen etter fint forarbeid av Simon Vågnes. Orten kom seg fri og dunket ballen inn fra skrått hold, sikkert i hjørnet bak bortelagets keeper.

Rett før pause reduserte Haugesund til 2-1, et resultat som holdt seg gjennom hele andre omgang.

Kampen ble en krig på 90 minutter som AaFK kom seirende ut av. Haugesund trykket hjemmelaget langt bak i banen i andre omgang, men viljen til å vinne sørget for at Aalesund klarte å holde på ledelsen da det stormet som mest.

Neste kamp går av stabelen etter sommerferien. Da møter laget Start 28. juni. Den kampen spilles i Lillestrøm i forkant av Norway Cup.