Møter gamle kjente

Annonse:

To tidligere AaFK-spillere venter på Gjemselund lørdag.

Foto: NTB Scanpix       

Serieleder Aalesund drar til Kongsvinger for å møte Edvard Skagestad og Marlinho i den femte runden av årets OBOS-liga. De to tidligere Aalesund-spillerne er begge nye i Kongsvinger-stallen.

Skagestad har vært ute med skade i sesongstarten, men melder seg klar til lørdagens mot AaFK

- Det blir dritgøy. Jeg gleder meg som en unge, sier Edvard Skagestad til KIL.no

Laget, som ledes av tidligere Follo- og Hødd-trener Hans Erik Eriksen, ligger på en foreløpig 12. plass med tre poeng på fire kamper. Laget røk på et 4-1 tap mot Sogndal på Fosshaugane i forrige runde. Ellers har det endt med tap for Viking (0-2 hjemme), tap mot Florø (1-0 borte) og seier mot Jerv (2-0 hjemme).

K P
10 Ranheim TF 4 4
11 Sandnes Ulf 4 4
12 Aalesund 4 4
13 Åsane 3 3
Lørdagens møte mellom de to lagene er det første siden 2010. Da spilte begge lag i det som den gang het Tippeligaen. Tangotrøyene vant 1-2 i Kongsvinger etter to mål av Tor Hogne Aarøy. På Color Line Stadion endte det 2-0 etter nettkjenninger av Alexander Mathisen og Peter Orry Larsen. KIL rykket ned det året, mens sunnmøringene endte på 4. plass.

I fjor endte Kongsvinger på en 10. plass. På plassen foran finner vi Tromsdalen, motstanderen AaFK slo 4-0 i forrige runde.

Rødtrøyene fra Hedmark har hentet inn mange nye spillere siden fjoråret. I tillegg til nevnte Skagestad og Marlinho, har blant andre Shuaibu Ibrahim blitt hentet. Han er på lån fra Haugesund. Kjente spillere som Mame Niang og Ørjan Røyrane er ikke å finne i KIL i år.

Det er ikke mange ganger Kongsvinger har tatt imot Aalesund, men statistikkene ser lyse ut for tangotrøyene. Det ble som nevnt borteseier for oss i 2010. I 2006 ga vi oss ikke før resultattavla på Gjemselund viste 0-5. I 2001 greide vi 2-2. Målscorere for AaFK den gangen var Nils Ottar Sandø og Hans Jørgen "Lofotveggen" Andersen.

Annonse fra Obos-ligaen: