Luftige svev mellom tretoppene

Stemningen var i skyene da spillere og trenere fikk testet seg i Valldal Aktivitetspark.

Annonse:

AaFK-spillerne og støtteapparatet tok torsdag ettermiddag turen til en av Sunnmøres virkelige perler. Jordbærbygda Valldal var målet for turen, og innfridde til de grader. Full fres i Valldal Aktivitetspark, deilig grillmat fra Eurospar Moa og sikker transport tur/retur med Netttbuss Møre.

All foto: Asle Myhre Hansen

AaFK står med 32 poeng så langt denne sesongen, og har klatret til topps i OBOS-ligaen. Hos Valldal Aktivitetspark måtte A-lagsspillerne igjen bruke ferdighetene til å komme seg helt opp.

Laget har måttet mestre forskjellige typer underlag, høyt press fra motstanderne og lag som har villet ta AaFK-skalpen hittil i år. Valldal Aktivitetspark bød på litt ukjente, men kjekke utfordringer fordelt på sju klatreløyper på totalt 1400 meter. Her var det ingen tribuner, kunstgressmatter og innbytterbenker å spore. Omgivelsene var sunnmørsk natur på sitt beste med tett, grønn skog, brusende vann og glatte berg.

Les mer om Valldal Aktivitetspark her.

Instruktør Karoline Nerli hadde en gjennomgang før guttene fikk slippe seg løs. Foto: Asle Myhre Hansen
Instruktør Karoline Nerli hadde en gjennomgang før guttene fikk slippe seg løs. Foto: Asle Myhre Hansen

Instruktør Karoline Nerli tok med seg en lydhør og spent gjeng på gjennomgang før gutta krutt ble sluppet løs i parken. En av de første på vei opp var keepertrener Frank Mathiesen, som prøvde å skremme resten av sin gruppe på vei opp løypa "Innersvingen". Han har vært på besøk i aktivitetsparken og viste prov på at formen fra glansdagenene ikke er langt unna. Alle husker vel da Frank lå oppunder tverrliggeren på Kråmyra og leverte spektakulære redninger.

I gruppa var også Lars Bohinen, Sondre Fet, Jørgen Hatlehol, Mads Holst Christensen, Bjørn Erik Melland og Andrea Loberto. Sistnevnte var ikke høy i hatten.

- Dette er langt utenfor min komfortsone, mente han.

- Det er jo sånn det skal være, lød det oppmuntrende fra Frank.

Etter noen sekunder med knekk i skjelvende knær føk assistent-trener Loberto gjennom løypa som en vaskeekte Tarzan.

Høytflyvende Pape fikk høye skuldrer i høyden. Foto: Asle Myhre Hansen
Høytflyvende Pape fikk høye skuldrer i høyden. Foto: Asle Myhre Hansen

Ved Elvafaret var trioen Emil Solnørdal, Nenass og Pape Habib Gueye på vei opp. Solnørdal viste imponerende fotarbeid på slakk line. Han fikk raskt selskap av en frisk Nenass, som med god balanse trosset de luftige omgivelsene. Etter noen minutter med høye skuldre løsnet det også for Pape.

- Det går bra, stotret senegaleseren før han lot det stå til og lot vaieren gjøre arbeidet i stor fart mot neste post.

Spillerne og støtteapparatet reiste til Valldalen med buss rett etter trening og lunsj på Color Line Stadion. Fantastisk innsats i løypene ble premiert med velsmakende grillmat fra Eurospar Moa - tilberedt av stadionsjef Stein Ivar Formo. Harald Valle fra Valldal Grønt AS kom innom med store, røde jordbær. Han fikk hjelp med å bære godsakene fra bilen av målsniken Torbjørn Agdestein. 26-åringen var veldig fornøyd med opplegget.

- Dette opplegget er helt nydelig. Vår eminente kaptein ville finne på noe sosialt før ferien, og dette er veldig bra.

Fornøyd var også sportssjef Bjørn Erik Melland.

- Dette er et fantastisk sted å legge turen til. Vi får være ute i naturen og brukt kroppen. Det er viktig for gruppa å gjøre litt andre ting sammen.

Melland fortalte at spillergruppa og støtteapparatet sammen har utformet programmet for dagen.

Teambuildingen fortsetter utover kvelden med sosialt samvær og VM-kamp i klubblokalene på Color Line Stadion. Etter trening fredag tar spillerne fri nesten to uker. Serien starter opp igjen med hjemmekamp mot Sandnes Ulf søndag 22. juli, men allerede mandag 16. juli møter vi Brattvåg til treningskamp på Color Line Stadion.

Vi retter stor takk til:

Eurospar Moa
Valldal Aktivitetspark
Nettbuss Møre
Harald Valle - Valldal Grønt AS

Annonse fra Obos-ligaen: