Låner Allsvenskan-vinner

Sarpsborg 08-spilleren Nikola Tkalčić var fast på det svenske gullaget IFK Norrköping i 2015. Nå leies han ut til AaFK.

Annonse:

Den kroatiske 28-åringen er Sarpsborg 08 sin eiendom, og lånes ut til AaFK ut sesongen - med opsjon på kjøp. Kroaten har primært spilt back, både på høyre og venstre side, men kan også bekle en kantrolle.

Foto: aafk.no

Nysigneringen er fornøyd med det lille han har sett av byen og klubben.

- Førsteinntrykket er veldig bra. Jeg liker det jeg har sett av byen og stadion, så dette gleder jeg meg til.

Nikola ankom vakre Ålesund i går kveld og har brukt dagen til medisinsk test, og samtaler med Lars Bohinen. På spørsmål rundt 3-5-2 eller 3-4-3 smiler Nikola før han forteller:

- Før jeg kom til Sarpsborg spilte jeg i Norrköping, der spilte vi samme spillestilen, 3-5-2 eller 3-4-3, så spillestilen her passer meg utmerket. Jeg håper å kunne bidra med min erfaring utover sesongen, slik at klubben rykker opp.

Nikola ankom blåtrøyene etter forrige sesong, da kontrakten med IFK Norrköping gikk ut. 175 centimeter høye Tkalčić kom til det svenske laget i 2011, og fikk med seg 117 kamper for hvittrøyene. I Sarpsborg 08 er det blitt begrenset med spilletid for kroaten, som står med tre kamper i cupen for laget fra Østfold.

Hovedtrener Lars Bohinen er fornøyd med å få på plass vår tedje sommersigneringe og gleder seg til å se Nikola i aksjon.

- Nikola er en spennende kantspiller og vingback som kan spille på begge sider. Det er en bra ballspiller som er kjapp med beina og har erfaring fra svensk seriemesterskap med IFK Norrköping. Han har egentlig ikke lykkes så mye i Sarpsborg, men Sarpsborg har en egen måte å spille på og noen krav til spillerne som kanskje ikke passer ham så godt, så vi håper han passer bedre hos oss.

Spilleren har også vært innom de kroatiske klubbene NK Sloboda Varazdin, NK Varazdin og Varteks. På spørsmål rundt hvilken type spiller AaFK får, svarer Lars:

- Han vil utfordre begge vingbackene, og er noe lik Jernade i spillestilen. Bra med ball langs bakken, flink til å plukke ut spillere i trange situasjoner. Gode innlegg, en travel spiller som jeg kaller det. Så jeg tror vi kommer til å få mye glede av ham, avslutter Bohinen.

Også sportslig leder Bjørn Erik Melland er fornøyd med den ferskeste AaFK-signeringen.

- Vi har jobbet intenst den siste uken for å få på plass denne avtalen. Nikola er en allsidig spiller med en fin personlighet, med gode ferdigheter og fart. Han vil bli en nyttig tilvekst i stallen vår.

Vi ønsker Nikola hjertelig velkommen til oss!

Annonse fra Obos-ligaen: