- Innbytterne bar laget videre

Lars Bohinen er fornøyd med spillerne sine etter snuoperasjonen på Ekebergsletta.

Annonse:

Foto: NTB Scanpix

Mot KFUM Oslo søndag fikk vi se et AaFK-lag som dominerte kampen, men som lenge slet med uttellingen. Et hjemmelag, som ofte fremstår spillende på eget kunstgress, ble ofte presset lavt, og tangotrøyene skapte flere hel- og halvsjanser. Likevel var det gutta fra Ekebergsletta som ledet 2-1 med ett minutt igjen av ordinær tid. Etter en imponerende sluttspurt var det derimot AaFK som kunne innkassere tre poeng etter 2-4-seier på KFUM-Arena.

- Arbeidsmoralen er god. Det har den vært så lenge jeg har vært her i alle fall. Noen ganger er det sånn at vi spiller bra og skaper målsjanser uten å få uttelling. Det virket som at det skulle gå den veien, men vi klarer å være rolige hele veien inn. Vi får igjen for både vinnervilje, arbeidsmoral og kvalitet, sier en fornøyd Lars Bohinen, som sammen med spillerne er tilbake på Color Line Stadion for å forberede seg til søndagens hjemmekamp mot Nest-Sotra.

- I en periode mot slutten ble vi veldig utålmodige og gikk for raskt i angrep. Ballen gikk for fort. Å være tålmodige og ha is i magen slik at vi kan bygge opp angrepene er viktig. Det vil være viktig fremover også. Vi kommer til å møte mange slike lag, lag som vil forsøke å tette igjen mot oss, mener Lars.

I løpet av siste halvdel av matchen gjorde Aalesund tre bytter. Jonas Grønner, Torbjørn Agdestein og Sondre Brunstad Fet kom inn for serielederen. Trioen leverte fra første sekund, Jonas solid defensivt, Torbjørn og Sondre med energi og mål. Bredden og kvaliteten i stallen er en nøkkel til suksess, forklarer Lars. 

- Det er den situasjonen vi er i nå, at vi har spillere på benken som like gjerne kunne startet. De kommer inn og gjør at vi ikke blir svekket. Det er en styrke for oss at vi er i den situasjonen. I fjor på samme tid var vi helt på tannkjøttet. Jeg føler at vi har muligheter til å gjøre taktiske bytter, men også gjøre nødvendige bytter når noen blir skadet, der de som kommer inn bærer laget videre. 

Samtidig røper Lars at det kunne vært en fordel å hente inn et nytt ansikt, men at han samtidig er fornøyd med tingenes tilstand.

- Når vi ser på spillerstallen tenker jeg at vi er bedre stilt enn vi var inn mot høsten i fjor. Vi ønsker oss kanskje en spiller til, en med kvalitet som kan utfordre spillergruppa littegrann mer. Det er heller ikke umulig at vi blir stående med den samme stallen. Det er også sterkt hvis vi klarer det. Høsten ser egentlig fin ut, den, med tanke på bredde og kvalitet i stallen, mener han.

Det er likevel én ting han ikke er tilfreds med, nemlig antallet gule kort laget har pådratt seg. Til helga må Holmbert Fridjonsson stå over med karantene. Niklas Castro sto over mot KFUM Oslo av samme grunn.

- Vi fikk tre veldig unødvendige gule kort i kampen mot KFUM. Vi har nesten to gule kort i snitt per kamp, og det er uvanlig for et topplag. I tillegg har mange av kortene vært unødvendige. Dette er noe vi må adressere til spillerne, slår Lars fast.

Annonse fra Obos-ligaen: