Hodestups ut av cupen

Stabæk ble for sterke på nadderud

En dag for sent kom den siste kampen i cupens fjerde runde endelig i gang i solskinnet på Nadderud.

Og i første halvdel av første omgang så det ut til å bli en skikkelig kamp. Begge lag kom til gode sjanser. Etter 14 minutter var Edwin Gyasis lillebror, Raymond, plutselig alene med keeper, men Andreas Lie lot seg ikke overliste. Fire minutter senere var det gjestene sin tur. Edwin Gyasi og nyervervelsen Papazoglou gjorde forarbeidet før Thrandarson fikk fyre av på volley. Bare en god inngripen på streken av Skjønsberg hindret ledelse til bortelaget.

Men så gikk det som det har gått så altfor ofte de siste to månedene for AaFK. Eliteseriens toppscorer, Ohi Omoijuanfo, satte fart nedover venstresida og brukte styrken til å dytte vekk forsvarets forsøk på å stoppe løpet. Innlegget langs bakken traff en ensom Raymond Gyasi på lengste, som hadde få problemer med å sette ballen i mål.

Etter 41 minutter ble vondt verre for AaFK. Hjemmelagets belgiske midtbanespiller Tortol Lumanza fyrte av fra distanse, et kremmerhus av et skudd, rett i krysset bak en utspilt Andreas Lie. 2-0 og håpet om avansement i cupen begynte å visne.

AaFK-trener Trond Fredriksen satte inn Bjørn Helge Riise i pausen i håp om å sette litt fart i gutta sine og få til en opphenting slik de gjorde mot Brann i helga. I stedet satte Tonny Brochmann spikeren i kista kun minutter inn i andre omgang. Hugo Vetlesen sendte en lang pasning opp mot dansken, som hadde en usedvanlig passiv Oddbjørn Lie i ryggen da han dempet ballen enkelt på brystet innenfor 16-meteren og satte inn 3-0.

Både Mos og Edwin Gyasi fikk sine sjanser til å redusere i andre omgang, men det ble etter hvert tydelig at det ikke kom til å gå, og spillerne virket mer og mer resignerte ettersom tiden gikk ut. Det ble til slutt en skuffende tur til østlandet og cupeventyret er over for denne gang.