Fullt på høyde med Kristiansund

Hjemmelaget vant etter scoring på overtid, men spillemessig var AaFK gode mot nordmøringene.

Jernade Meade (Peter Orry Larsen 67.)
Aron Elis Thrandarson (Markus Seehusen Karlsbakk 75.)
Jonas Grønner
Sondre Brunstad Fet (Ståle Steen Sæthre 75.)
Jørgen Hatlehol (Tega George 62.)

Pape Habib Gueye (Vetle Fiskerstrand 82.)
Torbjørn Agdestein

AaFK har unnagjort sesongoppkjøringens siste kamp før seriestarten neste helg. Borteoppgjøret mot Kristiansund endte med 1-0 tap for sunnmøringene.

Første omgang var jevnspilt, og gjestene kom til de største sjansene. Den aller største kom etter 35 minutter, da en aktiv Jernade Meade kom seg fri på venstrekanten og slo ballen hardt inn foran mål. Torbjørn Agdestein stormet inn i feltet, men fikk ikke kroppen på ballen. Hadde han gjort det, ville det trolig stått 0-1 på Kristiansund stadion. Bare noen minutter tidligere var Aron Thrandarson i god posisjon. Nok en gang var det Jernade Meade som kom til innlegg, men islendingen foran mål avsluttet rett på keeper.

Kristiansund satte fart ved et par anledninger, men var ikke kyniske på siste tredel. Hjemmelagets Torgil Gjertsen kom til en brukbar avslutning fem minutter før pause, men Andreas Lie fikk slått ballen til corner. KBK var småfarlige i minuttene før pause, men AaFK hadde god kontroll på nordmøringene. Lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Andre omgang ble mer underholdende enn den første, og AaFK var centimetre unna å ta ledelsen ved Pape Habib Gueye 20 minutter ut i omgangen. Senegaleseren fikk to enorme sjanser i løpet av få sekunder. Først ble han spilt fri i feltet av innbytter Tega George, men spissen falt i avslutningsøyeblikket. Ballen endte deretter opp hos Aron Thrandarson, som slo kula inn foran mål. Pape var råsterk og fikk headet ballen mot lengste hjørnet. På strek slo Aliou Coly til med en spektakulær redning på strek da han med et brassespark klarerte ballen ut av farlig sone.

Kristiansund hadde før den tid vært nærmest. Laget vartet opp med en kontring av høy klasse, og ballen endte opp hos Torgil Gjertsen. Han forsøkte å skru kula forbi Andreas Lie, men vår sisteskanse var svært god da han slo ballen til corner. Kristiansund kom til noen småfarligheter i løpet av omgangen, men både AaFK-forsvaret og Andreas Lie helt bakerst var med på notene.

Det siste kvarteret var lite underholdende, men bød på scoring. Sju minutter etter at Peter Orry Larsen hadde headet ballen over KBK-buret traff hjemmelagets Erlend Sivertsen innenfor rammene. Fra bakerste stolpe møtte han et innlegg med panna, og plasserte den kontant i nettmaskene. Scoringen kom på overtid, og AaFK fikk ikke anledning til å svare. Dermed endte det med tap for Aalesund i den siste kampen før seriestart.