Fridjonsson har signert

Annonse:

Aalesunds FK er enige med den islandske spissen Holmbert Aron Fridjonsson (24). Det nyeste tilskuddet til stallen har signert en treårskontrakt.

Han rager 195 centimeter over bakken, og blir dermed klubbens høyeste islending. 24-åringen hentes fra den islandske klubben Stjarnan. Han har blant annet fortid i skotske Celtic og danske Brøndby. Fridjonsson har i tillegg to landskamper og ett mål for Island. Han har også kamper på aldersbestemte landslag.

Lars har fulgt Holmbert lenge, allerede i sommer prøvde han å få han til Sandefjord, noe som ikke gikk den gang. 

- Vi var på vei til å kjøpe han til Sandefjord i sommer, vi hadde alt klart men klubbene ble ikke enig. Det syntes vi var dumt da, men akkurat nå syns jeg det er veldig bra, smiler Lars. 

Det var aldri i tvil om at Lars ønsket Holmbert til AaFK. Det var nemlig et av Lars sine første innspill når han signerte som hovedtrener. 

- Han er stor og har størrelsen som vi trenger i troppen. Han er god feil- og rettvendt, feilvendt er viktig for spissen i en 3-4-3 har en sentral rolle i det oppbyggende spillet, i tillegg er han god på hodet i boksen. Har litt å gå på på utholdenhet, men det skal vi jobbe med. Holmbert er en spiss med stort potensial, det er ikke uten grunn han har vært i Celtic og Brøndby, sier Bohinen. 

Speakers Corner: Velkommen Holmbert Aron Fridjonsson

Holmbert Fridjonsson var på plass allerede i går og fikk høre tankene til Lars under spillermøtet. Foto: Marius Simensen
Holmbert Fridjonsson var på plass allerede i går og fikk høre tankene til Lars under spillermøtet. Foto: Marius Simensen

Håper å vise seg fram tidlig 

Hovedpersonen selv er fornøyd med å komme til Ålesund og AaFK.

- Jeg setter pris på at Lars har tro på meg, og at han har lyst å ha meg her. Jeg håper å kunne bidra til at vi kommer til Eliteserien snarest mulig. Nå håper jeg å finne meg til rette raskest mulig slik jeg kan bidra på feltet

Tidligere sportslig leder i AaFK, Reidar Vågnes, kjenner det islandske markedet godt. Vågnes besøkte i går «TangoPod», og uttalte følgende om Fridjonsson.
- Han er stor og sterk, god i ballmottaket. Dette er ikke noen notorisk målscorer, men scorer jevnt og trutt, og er ofte en som legger opp til mål. Han er en klassisk targetspiss, så gjelder det å ha de riktige folkene rundt ham.

Fridjonsson var på Color Line Stadion mandag, da A-laget møtte opp til første trening. 

Annonse fra Obos-ligaen: