Fremgang tross tap

AaFK hang godt med og hadde sine muligheter mot Molde.

Annonse:

AaFK er i full gang med oppkjøringen til en ny sesong, og fredag gjestet Molde Color Line Stadion. Oppgjøret inneholdt ikke rent lite. Allerede etter 90 sekunder fikk bortelaget straffespark. Dommeren dømte for hands på Kaj Ramsteijn i en duell mot tidligere AaFK-spiller Leke James. Nigerianeren tok selv straffesparket og sendte kula forbi Andreas Lie i Aalesund-buret.

MFK sto innledningsvis høyt på Color Line Stadion med mål om å skaffe hjemmelaget problemer med å spille seg ut. Hjemmelaget kom raskt bedre med og løftet laget høyere opp i banen. Tangotrøyene virket mer tent fra start av enn tilfellet har vært i kampene mot Brattvåg og Florø, og de offensive spillerne var tidvis svært aktive. Laget var ikke fremmed for å bruke kantspillerne Tega George og Jernade Meade, som tok initiativ på hver sin side. På topp var Niklas Castro en munnfull for Molde. Lagene byttet på å ha trøkket, men de aller største sjansene uteble.

Lars Bohinen takker Molde-trener Erling Moe for kampen. MFK vant 0-2, men Aalesund var fullt på høyde med gjestene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix

I andre omgang var det Molde som tok kommando de første minuttene, men den største muligheten fikk Aalesund. Den kom 51 minutter ut i kampen etter fin kombinasjon signert to av Aalesunds islendinger. Aron Thrandarson spilte ballen til Holmbert Fridjonsson, men ballen ville ikke være med videre inn i buret. Bare noen minutter senere var Molde frempå, men Lerstad-gutten Andreas Lie ville ikke høre nettmaskene suse bak seg. Martin Ellingsen testet 30-åringen, som leverte en kjemperedning. Lie var parat også da Eirik Hestad fikk nese for mål. Godt keeperspill av vår sisteskanse!

Aalesund tok over banespillet, og øynet nok muligheten for utligning da dommer Mathias Smehus Kringstad sendte Fredrik Aursnes av banen etter sistnevntes andre gule kort. Da viste kampuret 64 minutter. Seks minutter etter utvisningen kunne innbytter Pape Habib Gueye ha utlignet, men Andreas Linde reddet Molde. I stedet var det MFK som kunne juble sju minutter før slutt. Thomas Amang ble spilt gjennom, men Andreas Lie avverget skuddet fra kraftpluggen. Lie ga retur, og der var Eirik Hestad sikker.

Aalesund - Molde 0-2 (0-1)