Fra sjansesløsing til festfotball

AaFK scoret hele fem mål i kveldens kamp mot Odds Ballklubb.

Annonse:
Etter et skuffende resultat i Kristiansund forrige runde var det tid for revansje på et solfylt Color Line Stadion. Gjestene fra Skein lå på fjerdeplass i Elitserien før kampen, og med 3 poeng her lå Aalesund an til å ta over den posisjonen. Det var en storskalp som skulle tas. Og det ble den. Så til de grader.

Det var Odd som startet kampen best. De hadde ballen og spilte seg til flere gode sjanser. Allerede etter ett minutt spratt ballen langs målstreken til Andreas Lie etter en heading fra Olivier Occean.

Tre minutter senere stanger samme mann ballen mot mål etter et godt innlegg, men uten å overliste Aalesunds sisteskanse.

Etter seks minutter spilt var det Riku Riski sin tur til å teste Lie, da han fikk avsluttet fra hjørnet av 5-meteren, men igjen var keeperen på plass og ballen ble klarert.

Gutta jubler etter Lars Veldwijks første scoring. Foto: Srdan Mudrinic
Gutta jubler etter Lars Veldwijks første scoring. Foto: Srdan Mudrinic

Det var derfor noe mot spillets gang at AaFK tok ledelsen etter 12 minutter. Fra høyre kant utfordret Edwin Gyasi gjestenes bekk, som umiddelbart gikk på rompa. Nederlenderen smatt forbi og sendte ballen inn mot straffemerket hvor Lars Veldwijk ventet. Sør-Afrikaneren satte ballen sikkert i mål, og gutta kunne juble for ledelse på hjemmebane.

Gyasi skulle vise seg å bli et rent mareritt forr Odd-forsvaret. Kampuret viste 18 minutter da vingen igjen utfordret fra sin høyre kant før han fikk lagt inn, denne gang var innlegget ment for Mos. Men ballen kom aldri fram til Aalesunds nummer 30. I stedet var det Fredrik Semb Berge som var uheldig og satte ballen i eget nett. 2-0.


Og kvelden skulle bare bli verre for Semb Berge. Kampens store spiller, Lars Veldwijk, var på vei gjennom etter et utsøkt oppspill fra Kirkeskov, og Odds midtstopper tok i bruk ulovlige midler for å stanse spissen. Det resulterte i både rødt kort og straffespark. Straffen satte Mos sikkert i nederste hjørne. 3-0.

Odd hadde holdt motet oppe etter både 1- og 2-0, men etter det tredje begynte det å rakne for gjestene. Feilene kom oftere, og de slet med å spille seg oppover i banen med en mann mindre.


Litt symptomatisk for denne kampen kanskje, var det likevel i denne perioden de fikk sin eneste scoring. 41 minutter var spilt da Riku Riski stjal ballen fra en uoppmerksom Oddbjørn Lie og spilte gjennom Zekhnini. Den unge vingen rundet enkelt Andreas Lie og satte ballen i åpent mål. 3-1 sto seg til pause.

Andre omgang startet med et AaFK som satte inn presset litt høyere enn de hadde gjort i første omgang.


Odds trener Odd Eilev Fagermo hadde sagt i pausen at de skulle ligge kompakt og gå for brudd og overganger, men laget hans endte opp med å til tider styre banespillet. Og det åpnet opp rom for kontringer imot.

Nesten tjue minutter inn i andre omgang snappet Veldwijk opp en klarering på egen banehalvdel og satte fart forbi Odds Vegard Bergan. Midstopperen ble akterutseilt og Veldwijk gikk rett mot mål, der han satte ballen sikkert over Rossbach. 4-1, og kraftspissen viser at han også har fart!

Hat-trick helt Lars Veldwijk i angrep mot Odd. Det endte 5-1. Foto: Srdan Murdrinic
Hat-trick helt Lars Veldwijk i angrep mot Odd. Det endte 5-1. Foto: Srdan Murdrinic

Men Veldwijk var ikke fornøyd med to nettkjenninger.

Etter 72 minutter var han igjen på vei mot et Odd-forsvar som nok helst ville høre sluttsignalet. Veldwijk sendte ballen videre til spisskollega Mos, som avsluttet i stolpen, før han selv satte returen utagbart i mål. 5-1, og Veldwijks første hat trick for AaFK var et faktum.

Lufta gikk litt ut av kampen etter 5-1-scoringen, og gutta så fornøyde ut med 5-1 i toppkampen.

Gyasi legger inn til første målet i kampen. Foto: Srdan Mudrinic
Gyasi legger inn til første målet i kampen. Foto: Srdan Mudrinic

I kampen mot Kristiansund kunne vi fått et lignende resultat, men effektiviteten var ikke på plass. Det er da det er gledelig å se at det hadde snudd i kveld. Aalesund ligger nå på fjerdeplass, tre poeng bak Sarpsborg 08 som innehar tredjeplassen. Og med synlige forbedringer fra kamp til kamp blir det spennende å se hva gutta kan utrette i Sogndal om en uke!

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 25.06.2017, oppdatert: 28.06.2017
Skrevet av: Jakob Wessel Hildrum