Første tur med bylaget

Per Gidlund ser fram til Nasjonal G13-samling på Lillestrøm.

Annonse:

Foto: aafk.no

Hele seks kamper skal G13 Bylag spille denne helga. For trener Per Gidlund er turneringen en fin anledning til å bli enda bedre kjent med spillerne han rår over.

- Jeg har ingen referansepunkter for de andre bylagene, så vi vil få et godt bilde av hvordan vi ligger an etter denne helga. For spillerne er dette god læring. De får svar på hva de er gode på og hva de bør jobbe mer med, sier Per.

18 spillere fra en rekke klubber fra Nordre Sunnmøre reiser med fly fra Vigra fredag kveld. Siste økt før avreise er gjennomført, og spillerne har vist trener Gidlund at de har mange spennende kvaliteter.

- Det som først og fremst kjennetegner denne gjengen er at samtlige har en brennende interesse for fotball. Gruppa har vilje om å utvikle seg, og de er læringsvillige. Det er en fin bredde i kvalitet i denne gruppa. Enkelte er tekniske og hurtige både med og uten ball. Andre har sin styrke i posisjonsspillet. Som 13-åring skal man heller ikke være fullt utlært. Det er viktig at disse unge spillerne hele tida vil utvikle seg og lære. Det er den viktigste egenskapen å ha om man vil ta nye steg, mener bylagstreneren.

Det blir i aller høyeste grad tid til læring under samlinga på Lillestrøm. I tillegg til hele seks kamper skal troppen gjennom analyser og teori. Kamper skal filmes, og sammen med gruppa skal trenerne Per Gidlund og den tidligere AaFK-spilleren Tom Gøran Jønsson gå gjennom kampene sammen med spillerne. Utviklingsleder i AaFK, Øyvind Dalseth, vil også være med på samlinga.

- Alt vi gjør er med tanke på læring, men også det sosiale blir viktig. Dette er gutter fra ulike klubber som ikke nødvendigvis kjenner hverandre veldig godt. Det er ei gruppe der stemninga er god, og på denne turen skal vi legge til rette for at de blir enda bedre kjent, forteller Per.

I tillegg til treninger har svensken også fått se gutta i aksjon. G13 Bylag slo G14-laget til Brattvåg 10-2 for kort tid siden.

- Det var en kamp der vi fikk jobbet med angrepsspillet, for det hadde vi ikke fått i så stor grad på trening. Til tider viste vi gode tendenser og fikk øve oss i å ha ballen mye. Gutta gjennomførte en god kamp, mener Per.

Bylagstreneren har fullt fokus på de 18 som reiser til Lillestrøm denne helga, men forteller at han i det daglige også ser til dem som ikke kom med på bylaget denne gang.

- I denne alderen kan spillere utvikle seg ulikt. Dialogen med trenerne i de lokale klubbene er god, og det skal den fortsatt være. Vi har øynene åpne for spillere i klubbene som ikke kom med på bylaget, og det er viktig for oss å ha den oversikten.

Vi i Aalesunds Fotballklubb ønsker G13 Bylag god tur til Lillestrøm!

Annonse fra Obos-ligaen: