FØR KAMPEN: Rosenborg BK - Aalesunds FK

Aalesunds FK drar til trøndelag og Lerkendal for å møte fjorårets seriemester Rosenborg BK.

Annonse:

AaFK fikk seg en etterlengtet opptur sist helg da gutta slo Lillestrøm SK 3-1 på hjemmebane. En fortjent seier kunne Trond Fredriksen fortelle om etter kampen.

Dette ga AaFK sin første seier i serien, og ligger på fire poeng etter fire kamper. Nå på søndag 23. april reiser gutta til Trondheim for å møte Norges mestvinnende lag i serien, Rosenborg BK.

SKAL DU TIL TRONDHEIM FOR Å SE RBK - AaFK? TRYKK HER FOR BILLETTINFORMASJON

Hittil i sesongen har AaFK møtt veldig jevn motstand, skal man tro statistikken. Foran oppgjøret på søndag er dette stikk motsatt.

De siste 10 årene står AaFK med én seier mot trønderne, en 3-1 seier i cupen i 2011, samme året som AaFK fikk sin andre cup-triumf.

Arnarson og Hoff i aksjon på Lerkendal i 2016. Foto: NTB Scanpix
Arnarson og Hoff i aksjon på Lerkendal i 2016. Foto: NTB Scanpix

Det er Rosenborg BK som har statistikken på sin side. De siste 10 årene har de hvite og sorte vunnet hele 13 kamper. Seks av disse på Color Line Stadion, syv på eget gress. AaFK står med en seier i cupen, hjemme på Color Line.

Du kan finne statistikken på innbyrdes oppgjør ved å trykke her

Selv om Rosenborg vinner de fleste kampene, så har 8 kamper endt med poengdeling. Fem av disse oppgjørene har kommet fra 2011 og utover.

I 2016 vant Rosenborg BK både serien og cupen. De sto til slutt med 21 seire. Laget fra Trondheim endte opp med bare tre tap, hvorav ett av disse kom på hjemmebane.

tabellen_2016
Tabell sesongen 2016. Kilde: Fotball.no

Rosenborg BK har scoret hele 47 mål mot oss, mens AaFK på sin side har scoret 23. Ett av de 23 målene kom i kanskje den kampen flest husker, en sen juli-dag i 2007.

Rosenborg lå an til å vinne 2-1 på Lerkendal, men på overtid ble keeper-kjempen sendt opp og headet inn utligningen med den legendariske hjelmen sin. Kampen endte 2-2. Du kan se video av målet i bunnen av saken. 

Kirkeskov i aksjon mot Pål A. Helland i 2016. Foto: NTB Scanpix
Kirkeskov i aksjon mot Pål A. Helland i 2016. Foto: NTB Scanpix

Du kan lese mer om 2-2 kampen i 2007 ved å trykke her

Rosenborg BK er, uten overraskelse spådd som serievinner av Eliteserien 2017 i VG-lupen denne sesongen.

Det er et ganske offansivt lag AaFK møter på søndag. Hittil i sesongen har de scoret ni mål, mens i fjor endte de med 65 scoringer, menst i Norge. De var også det laget med mest avslutninger i fjor med hele 572.

Laget var også god på hjørnespark, hvorav de vant over 200. Dette var de best på i Norge i fjor. Noe som ikke helt gikk veien var frispark. Rosenborgs frisparktaker, Pål André Helland hadde 17 forsøk direkte på frispark, uten å score.

Trykk her for å lese om RBK i VG-lupen

Etter en attraktiv sesong for trollungene i fjor har det blitt en del utskiftninger i laget. Spillere som Christian Gytskjær og Svensson har dratt til utlandet. Inn har de derimot signert en spiller som eksploderte de fleste medier, danske Nicklas Bendtner.

Fra kampen mot Rosenborg i Trondheim, 2016. Foto: NTB Scanpix
Fra kampen mot Rosenborg i Trondheim, 2016. Foto: NTB Scanpix

Rosenborg har startet sesongen på best mulig måte, og står med 4 av 4 seire. De har scoret ni mål så langt, men bare sluppet inn ett mål. Det tyder på en vanskelig oppgave for gutta når de reiser oppover til helgen, men Trond hadde humøret på topp etter LSK-kampen.

- Det kan bli mye morro der oppe også, kunne Trond si med et smil om munnen etter kampen mot LSK når aafk.no snakket med han.

Kampen mot Rosenborg BK kan du se direkte på Eurosport Norge eller Eurosport Player, søndag 23. arpil klokken 18:00. Det er for øyeblikket kampanjetilbud, så trykk her for å sette opp en bruker hos Eurosport.


Annonse fra Obos-ligaen: