BQ5Q8062

Før kampen: Nest-Sotra - Aalesund

Et revansjelystent AaFK-lag møter Nest-Sotra på Ågotnes Idrettsanlegg søndag.

Annonse:

En tredjedel av sesongen er unnagjort. 10 av 30 kamper spilt. Fasit så langt er sju seire, to uavgjorte og ett tap, 23 poeng og en målforskjell på 23-9. Vi fortsetter med noen tall før vi ser nærmere på søndagens motstander fra Hordaland.

Foto: Srdan Mudrinic

Aalesund er sammen med tabellnabo Viking det laget som har scoret flest mål så langt i sesongen. Samtidig er vi det laget som har sluppet inn nest flest mål. Bare Mjøndalen, med fem baklengs, har sluppet inn færre.

Ti ulike spillere har til sammen scoret 23 mål for AaFK hittil i sesongen. Disse er:

Holmbert Fridjonsson, 7
Torbjørn Agdestein, 6
Aron Thrandarson, 2
Pape Habib Gueye, 2 
Daniel Gretarsson, 1
Oddbjørn Lie, 1
Adam Ørn Arnarson, 1
Nenass, 1
Fredrik Carlsen, 1
Sondre Fet, 1

Når det gjelder målgivende pasninger ser oversikten slik ut:

Holmbert Fridjonsson, 3
Adam Ørn Arnarson, 2
Aron Thrandarson, 2
Fredrik Carlsen, 2
Nenass, 1
Robert Sandnes, 1
Sondre Fet, 1
Kaj Ramsteijn, 1
Oddbjørn Lie, 1
Jørgen Hatlejol, 1
Sonni Nattestad, 1

På hjemmebane har tangotrøyene spilt seks kamper. Lars Bohinens gutter har tre seire, to uavgjorte og ett tap. Målforskjellen er 13-5. På de to siste kampene har laget ikke vunnet, etter uavgjort mot Strømmen (2-2) og tap mot HamKam (1-2). På bortebane har vi fire strake seire og 10-4 i målforskjell. 

K P
12 Ranheim TF 6 6
13 Sandnes Ulf 6 6
14 Aalesund 6 5
15 Åsane 5 4
Søndagens motstander Nest-Sotra befinner seg på 12. plass, midt mellom Levanger og Kongsvinger. AaFK har slått begge disse to lagene på fremmed gress i år. Grønntrøyene har tatt ti poeng på like mange kamper, men kun tre av dem er kommet på hjemmebane. Laget fra Sotra er ligaens dårligste hjemmelag så langt. Dette er det nyopprykkede lagets resultater hjemme på Ågotnes Idrettspark:

Nest-Sotra - Sandnes Ulf 2-3
Her tok hjemmelaget ledelsen, men Sandnes Ulf snudde til 1-3 før Nest-Sotra reduserte like før slutt. 

Nest-Sotra - Ullensaker/Kisa 0-3
Braktap foran 401 tilskuere.

Nest-Sotra - Levanger 4-1
Den eneste seieren på hjemmebane hittil. Fire ulike målscorere sørget for at de 300 på tribunen kunne juble for tre poeng.

Nest-Sotra - Sogndal 0-1
Enda en knalltøff hjemmekamp mot et tredje topplag. Sogndal vant etter at tidligere AaFK-er Akeem Latifu ble matchvinner.

Aalesund har som nevnt fire seire av fire mulige på bortebane denne sesongen. Søndag håper vi at den femte kommer. Vi ser tilbake på de fire første:

Levanger - Aalesund 1-2
Opprykksfavorittene fikk seg en kalddusj etter seks minutter, men snudde og vant etter scoringer av Nenass og Aron Thrandarson.

Kongsvinger - Aalesund 1-3
Også her ble det baklengsmål, men det kom etter at vi hadde scoret to. Alt i alt god kontroll mot Edvard Skagestad, Marlinho og kompani.

Åsane - Aalesund 2-3
Som mot Levanger ble vi liggende under, denne gang etter en merkelig scoring signert Dennis Antwi. Torbjørn Agdestein ble den store helten med sine tre mål.

Viking - Aalesund 0-2
Årsbeste fra AaFK borte mot opprykksrivalene fra Stavanger. Følger vi opp den gode borteformen mot Nest-Sotra søndag? 

Denne rundens motstanderlag debuterte på nest øverste nivå i 2014. De beholdt plassen, men rykket ned i 2015. Klubben fyller i år 50, og spiller kampene sine på Ågotnes Idrettspark. Stadion har en publikumskapasitet på 1500, men det er sjeldent fullt. 593 tilskuere er det høyeste antallet denne sesongen. Da møtte Nest-Sotra Sogndal og tapte 0-1.

Laget er tilbake i det nest gjeveste selskap denne sesongen etter opprykket i fjor. Det florerer ikke av profiler på Nest-Sotra, men noen av navnene er kjente. Forsvarsspiller Bjarte Haugsdal har kamper for Brann og Stabæk. 28-åringen er kaptein for grønntrøyene. Midtbaneprofilen Johnny Furdal er også en spiller mange kjenner. Den rutinerte 32-åringen viste seg fram for Brann før sesongen, men er fremdeles Nest Sotra-spiller. I 2015 ble han utropt som OBOS-ligaens beste spiller av daværende lagkamerat Steffen Lie Skålevik. Lagets toppscorer bør også nevnes. Han har fire mål på ti kamper og lyder navnet Alexander Dang. 28-åringen har bøttet inn mål de siste sesongene, og var i fjor sommer i søkelyset til flere Eliteserie-lag.

Oppgjøret mellom Aalesund og Nest-Sotra blir det første siden 2002. Da møttes lagene i cupens andre runde. Bortelaget AaFK trakk det lengste strået. Paulo Dos Santos og Nils Ottar Sandø sørget for at Aalesund vant 0-2. Både Frank Mathiesen, Amund Skiri og Bjørn Erik Melland, som alle er ansatt i AaFKs sportsavdeling, spilte kampen.

Nest-Sotra - Aalesund har avspark klokken 18.00 søndag 3. juni.
Kampen ser du på Eurosport.


Annonse fra Obos-ligaen: