Før kampen: HamKam - Aalesund

Ny serierunde nærmer seg, denne gang borte mot Hamarkameratene.

Annonse:

HamKam - Aalesund
Briskeby stadion

Søndag 7. oktober kl. 15.00

Grønnbuksene fra Hedmarks største by tok AaFK-skalpen med 1-2-seier på Color Line Stadion i vårsesongen. Søndag skal våre tangofargede krigere gjøre alt de kan for å reise hjem fra Hamar som seiersherrer.

Kamptråd, Speakers Corner.

Det er tett i toppen av OBOS-ligaen, som det har vært den siste tiden. Mjøndalen, Aalesund og Viking utgjør tettrioen, og kjemper for de to øverste plassene - de som gir direkte opprykk. Før helgas runde er Mjøndalen i førersetet med 52 poeng. AaFK har 50, mens Viking har 49. Alle disse lagene møter kvalifisert motstand i sesongens 26. serierunde.

HamKam og AaFK gjør opp om poengene i oppgjøret som starter klokka 15.00. Tre timer senere er det avspark for våre opprykksrivaler. Viking tar imot Tromsdalen, som i øyeblikket innehar den siste av de fire plassene som gir kvalifiseringsspill til Eliteserien. Samtidig er det avspark på Jessheim stadion, der Mjøndalen skal ut i en tøff bortekamp mot Ull/Kisa.

K P
1 Aalesund 30 79
2 Sandefjord Fotball 30 65
3 Start 30 62
4 KFUM 30 48
Over til kampen på Briskeby. HamKam er i skrivende stund nummer ni på OBOS-ligatabellen. 33 poeng på 25 kamper er status, og hedmarkingene er med det kun fire poeng bak Tromsdalen på kvalik-plass.

Laget har tre seire på de fem siste kampene:

Florø - HamKam 0-1
HamKam - Åsane 2-1
Strømmen - HamKam 3-2
HamKam - Levanger 2-2
Notodden - HamKam 0-1

Fem seire, fire uavgjorte og tre tap er det blitt på egen grunn denne sesongen, noe som plasserer "Kamma" på en 11. plass på hjemmetabellen. Vi må tilbake til 31. juli for å finne forrige hjemmetap, da Viking ble for sterke og vant 2-3.

For AaFKs del er dette resultatene de siste fem kampene:

Jerv - Aalesund 0-3
Ull/Kisa - Aalesund 3-0
Aalesund - Kongsvinger 2-1
Mjøndalen - Aalesund 2-0
Aalesund - Jerv 1-1

AaFK har vunnet to av sine fem siste kamper, spilt én uavgjort og tapt to. På bortetabellen ligger laget på 2. plass, kun med Mjøndalen foran seg. AaFK har 7-2-3 på fremmed gress.

HamKam liker å variere litt med tanke på formasjon. Denne sesongen har de variert mellom 4-4-2, 4-4-1-1 og 4-2-3-1. Sistnevnte har de primært brukt på bortebane, mens det hjemme for det meste har gått i 4-4-1-1. I forrige hjemmekamp, da det ble 2-2 mot Levanger, stilte HamKam i 4-4-2:

Jarosinski - Hagen, Guerra, Brotangen, Mickelson - Aliyu, Solbakken, Onsrud, Houtkoop - Gran, Rønning.

Kevin Knappen rår over en stall med både erfaring og talent. I første kategori finner man karer som Petter Vaagan Moen, Truls Jevne Hagen og Lukasz Jarosinski. På talentfronten har laget blant andre Nicholas Mickelson og Simen Bolkan Nordli, men det er først og fremst 18 år gamle Markus Solbakken som løftes fram som det største håpet. Sønnen til FC København-sjef Ståle har levert en bra sesong og er koblet til Serie A. På NTB-børsen er det derimot midtbanekollega Kristian Onsrud som scorer høyest av "Kamma"-spillerne.

HamKam stakk av med seieren da søndagens kamphaner møttes i vårsesongen. 1-2 endte det på Color Line Stadion. Foto: Srdan Mudrinic.
HamKam stakk av med seieren da søndagens kamphaner møttes i vårsesongen. 1-2 endte det på Color Line Stadion. Foto: Srdan Mudrinic.

AaFK kommer fra uavgjort mot Jerv på Color Line Stadion, en kamp der spesielt første omgang var langt unna det trener Lars Bohinen krever av spillerne sine. Bortelaget fra Grimstad tok ledelsen etter kun åtte minutter, men det holdt ikke helt inn. Innbytter Pape Habib Gueye var våken på en retur sent i andre omgang og reddet ett poeng for tangotrøyene.

Lars Bohinen kan plukke fra en nesten skadefri tropp som denne gang ikke er redusert på grunn av suspensjoner. Kun Robert Sandnes og Jernade Meade er ute. Fredrik Carlsen er tilbake etter å ha stått over forrige kamp grunnet karantene.

HamKam har slitt med skader den siste tiden. Petter Vaagan Moen står over mot AaFK. Mjøsas Beckham, som han populært blir omtalt som, ligger an til å være den eneste av lagets spillere som må stå over. Simen Bolkan Nordli fikk seg en smell under oppvarmingen mot Levanger for et par runder siden. Han trener for fullt og er sannsynligvis klar. Det samme gjelder for Markus Solbakken, som måtte ut med skade i forrige kamp mot Notodden. Alt dette i følge h-a.no.

Tall og statistikk for de to lagene:

Mål:


HamKam:

Kristian Onsrud 7 
Ivar Rønning 7 
Petter Vaagan Moen 6 

AaFK:


Holmbert Fridjonsson 15 
Torbjørn Agdestein 11
Pape Habib Gueye 6 

Målgivende:

HamKam:

Petter Vaagan Moen 4
Abubakar Aliyu Ibrahim 4
Nicholas Mickelson 3

Aalesund:

Aron Thrandarson 6
Fredrik Carlsen 5
Holmbert Fridjonsson 4
Adam Ørn Arnarson 4

NTB-børsen:

HamKam:

Kristian Onsrud 5,20
Petter Vaagan Moen 5,15
Abubakar Aliyu Ibrahim 5,00
Truls Jevne Hagen 4,97
Lukasz Jarosinski 4,91

AaFK:

Holmbert Fridjonsson 5,74 
Oddbjørn Lie 5,33 
Sondre Brunstad Fet 5,20 
Fredrik Carlsen 5,17 
Adam Ørn Arnarson 5,15

Den 26. serierunden ser slik ut:

Strømmen - Florø
Nest-Sotra - Notodden
HamKam - Aalesund
Jerv - Levanger
Sandnes Ulf - Sogndal
Kongsvinger - Åsane
Viking - Tromsdalen
Ull/Kisa - Levanger

På aafk.no vil du de neste dagene få presentert intervju med spillere og trenere.

Annonse fra Obos-ligaen: