- Føler oss godt forberedt

Gutta legger internasjonal hvile bak seg og er klare til derbyet mot Kristiansund BK lørdag.

Annonse:
Årets Eliteserien leverer konseptet Derby-lørdag, og nok en gang skal AaFK møte et lag fra fylket. 

I morgen, lørdag 17. juni er det klart for bortekamp mot nyopprykkede Kristiansund Ballklubb på Kristiansund Stadion. 

Lagene har aldri møttes i seriesammenheng, men står med to cup-møter i 2009 og 2014. Tidligere i vinter spilte de også to treningskamper. Da vant KBK 0-2 i Ålesund og det endte 1-1 i Nordmøre. 

De siste to ukene har Eliteserien blitt satt på pause da landslagene har vært i aksjon. Noen har fått fri, andre har samlet seg hos sine respektive land, men den siste uken har det vært fullt fokus på lørdagens derby, og Trond forteller at gutta er klar for kamp igjen. 

- Jeg føler vi er godt forberedt og er klare til kamp. VI gleder oss til et fullsatt Kristiansund Stadion, sier Fredriksen etter dagens trening, og trekker frem at dette er en flott plass å reise til. 


En som er klar for kamp igjen er kraftspissen Lars Veldwijk. Han er en av de spillerne som har fått seg en liten ferie, men forteller at det er godt å være tilbake på jobb. 

- I've been back to Holland for a few days with my family, and it feels good to be back here bacause this is work, and this is what you do, so I looking forward to tomorrow, sa Lars etter treningen i duskregnet på Color Line Stadion. 

AaFK har allerede spilt en derby-kamp borte denne sesongen. Da var det Molde som fikk besøk av gutta i oransj, den kampen vant sunnmøringene 0-1. 

Før pausen gikk AaFK på en liten smell da FK Haugesund kom på besøk og seiersrekken ble brutt. Det å heve seg noen hakk for å slå Kristiansund BK mener Trond ikke har mye å si. 

- VI har vært gode over tid, så vi har ganske stor tro på at vi også skal komme dit opp og være oss selv, tørre å by på oss selv og spille fotball. Ikke minst må vi forsvare oss mot et helt fotball-lag, forteller Fredriksen om lørdagens møte. 

Lars Veldwijk signerte for AaFK rett før sesongstart og var ikke i klubben da lagene sist møttes i oppkjøringen til årets sesong tidligere i Vinter. 

En revansj vil være på sin plass, og den høye angriperen har blitt fortalt om oppgjørene tidligere, og mener at guttas borteform i årets sesong kan bli tellende mot et sterkt hjemmelag. 

- They're a good team, especially at home, but we're a good away-team so I think it'll be a nice game, sier Veldwijk. 


AaFK har tatt flere poeng borte enn hjemme denne sesongen, noe som er unormalt i norsk fotball. 

Lars Veldwijk har aldri opplevd dette i sin karriere, men forteller at det muligens kan være måten lag på hjemmebanen åpner seg mer opp, men er klar på at ting hjemme må endre seg. 

- We need to play better football at home, sier Lars. 

Lars Veldwijk i aksjon mot Francisco Junior tidligere i sesongen. Foto: NTB scanpix
Lars Veldwijk i aksjon mot Francisco Junior tidligere i sesongen. Foto: NTB scanpix

Før neste hjemmekamp mot Odd søndag 25. juni venter altså Kristiansund BK på bortebane lørdag, og Trond tror det blir fort kan bli en interessant affære. 

- Det blir en spennende, tett og jevn fotballkamp er jeg overbevist om, avslutter hovedtreneren. 

Kampen mot Kristiansund BK spilles lørdag 17. juni. Kampen starter 18:00 og du kan se den på TV Norge eller på Eurosport Player. 

Annonse fra Obos-ligaen: