Dominerte og vant

Aalesund sendte Florø hjem med tre baklengsmål i sekken.

Alle AaFKs scoringer kom etter pause i 3-0-seieren over Florø lørdag ettermiddag. Hjemmelaget var best, men bortelaget fra Sogn og Fjordane yppet seg. Etter en rolig start på kampen var en aktiv Torbjørn Agdestein frempå. Da var det spilt ti minutter. Stordabuen fikk en god mulighet etter 28 minutter også. Et godt innlegg fra Jørgen Hatlehol traff Agdesteins pannebrask, men ballen nektet å høre nettsuset. Noen minutter senere tvang spissen ballen i mål, men dommeren annulerte for offside. Like før pause var lysluggen igjen frempå etter et godt forarbeid av Jernade Meade, men ballen gikk utenfor.

En målløs første omgang ble erstattet av de siste 45, og da gjorde AaFK som de ville. Torbjørn Agdestein ga AaFK ledelsen etter en retur. I forkant hadde Holmbert Fridjonsson headet ballen i tverrliggeren. Aalesund dominerte banespillet totalt, og kunne gått opp i 2-0 kort tid etterpå. Fem minutter etter scoringen fikk Ståle Steen Sæthre muligheten på et skudd, men keeper reddet. Florø hadde sjansen til å utligne, men et farlig skudd ble slått utenfor av Andreas Lie.

2-0 kom etter 64 minutter ved Holmbert Fridjonsson, og 13 minutter før slutt fastsatte Aron Thrandarson resultatet til 3-0 ved Aron Thrandarson etter et meget godt forarbeid av Tega George. Nykommeren slo ballen 45 grader ut til islendingen, som kontant satte ballen i nota. Flere mål kunne det blitt, men verken Pape Habib Gueye eller Tobias Sagli hadde marginene med seg.

3-0 endte det i en solid forestilling, hvor flere av unggutta igjen tok tak og høstet applaus fra hjemmepublikummet.

Aalesund - Florø 3-0 (0-0)