Det strålende fyrtårnet

Den to meter høye legenden med hat trick sist vi møtte Sogndal i kvalik.

Annonse:

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix

Det er ti år siden AaFK og Sogndal sist møttes i kvalik til øverste divisjon. Sesongen 2009 ble Tippeligaen utvidet fra 14 til 16 lag. Det innebar at hele tre lag rykket direkte opp fra 1. divisjon og kun ett direkte ned fra Tippeligaen. Lag nummer 13 i Tippeligaen måtte ut i kvalik mot laget som endte på fjerdeplass i 1. divisjon. Dermed var det duket for to kamper mellom Aalesund og Sogndal, den første på Fosshaugane.

Kjetil Rekdals AaFK var ute etter å få med seg et godt resultat fra Sogndal i den første kvalik-kampen, noe man mildt sagt lykkes med. Daniel Arnefjord var frempå etter 22 minutter med en stupheading som sendte elleville AaFK-fans gjennom blikktaket på Fosshaugane. Etter pause utlignet Rune Bolseth, men mål av Tor Hogne Aarøy, et merkelig selvmål og en lekker avslutning signert Diego Silva sørget for storseier for tangotrøyene.

Returoppgjøret ble en ren formalitet. Tor Hogne Aarøy regelrett lekte seg med Sogndal og brukte hodet til å ydmyke saftkokerne. Hele tre ganger strakk han hals og stanget lærkula i nettmaskene som en vilter okse. De hvitkledde fikk med seg et trøstemål, men det hjalp lite når sammenlagtresultatet ble 7-2 til AaFK og videre spill i 1. divisjon for Karl Oskar Emberlands gutter.

Annonse fra Obos-ligaen: