- Det er plass til flere

Eldre med hjerte for klubben ønskes velkommen i seniorgruppa.

Annonse:

Forrige onsdag fortalte vi historien om seniorgruppa i AaFK, som nå i november har vært operativ i 55 år. Den siste tida har Dagfinn Langva vært leder i gruppa, og han ønsker flere medlemmer hjertelig velkommen. Selv kom den pensjonerte senterlederen inn i klubben som frivillig for tre år siden, og han trives som plommen i egget.

Dagfinn, som er mangeårig medlem av Mannskoret Dovre, formelig synger ut om sin begeistring for AaFK og det gode miljøet i klubben. Lederen av seniorgruppa ble virkelig bitt av basillen da han for noen år siden ble med som frivillig og jobbet tett med tidligere arrangementssjef Øyvind Vebenstad.

- "Veben" var her på den tida, og jeg kjente ham fra før. Det begynte med at jeg hjalp ham og Stein Ivar Formo med å klargjøre stadion før kamp. Det ballet bare på seg egentlig, og nå henger jeg i tillegg opp flagg på Hellebroa før kamp, heiser flagget utenfor stadion og har ansvaret for maskotene, forklarer Dagfinn, som forteller videre at han nå samarbeider veldig godt med Bjørn Hoel i Seniorgruppas styre.

Han ønsker at flere skal få oppleve den nærheten han har til klubben, og ønsker flere eldre med tangofarget hjerte velkommen.
- Det kunne vært hyggelig å få med flere, jao, både eldre og yngre pensjonister. Det er bare positivt med nye bekjentskaper, og vi tar imot flere medlemmer med åpne armer. Vi er en fin gjeng som møtes ofte, både til seniormøter og ellers i klubblokalet på stadion flere dager i uka.

Saken fortsetter under bildet

Dagfinn Langva er leder i Seniorgruppa. Foto: aafk.no
Dagfinn Langva er leder i Seniorgruppa. Foto: aafk.no

Selv om fotball, og i særdeleshet AaFK, diskuteres i det vide og det brede, er det ikke bare verdens vakreste spill det går i.

- Vi har seniormøter den siste onsdagen i hver måned. Da møtes mellom 40 og 70 medlemmer av seniorgruppa på VIP-en. Sist hadde vi besøk av Sindre Nakken som snakket om byhistorie. Vi har også hatt besøk av en professor fra NTNU som holdt foredrag om klimautfordringer, sier Dagfinn.

Allerede på starten av 1950-tallet ble det tatt initiativ til stifting av en eldres avdeling i klubben, et organ som skulle dele av sin erfaring og være rådgivende. At det hersker mange meninger om klubbens ve og vel er det ingen tvil om. Derfor er det gledelig for Dagfinn Langva at klubbdirektør Geir S. Vik lytter til hva seniorgruppa har å komme med.

- Jeg er veldig fornøyd med samarbeidet med Geir. Han hører mye på oss, og vi i seniorgruppa jobber godt med administrasjonen ellers. Det er steike viktig med en klubbdirektør som er flink til å lytte. Det er en veldig god egenskap, mener seniorgruppas leder.

I tillegg til å høres på stadion, er seniorgruppa også synlige i det daglige. I tillegg til å stille opp på kampdag er gjengen i aksjon dagen etter.

- Vi møtes til rydding og kosting av tribunene etter hver hjemmekamp. Vi bidrar også til dugnad under Jugendfest. Da spylte vi tribunene i tre dager, det samme etter konserten med Elton John, forteller Dagfinn.

Gjennom en lang og innholdsrik 2018-sesong har Dagfinn og seniorene stått på for klubben. Den tidligere senterlederen kjenner spenningen på kroppen når det går mot innspurt i OBOS-ligaen.

- Jeg håper vi rykker opp. Det blir en spennende avslutning på sesongen, konstaterer Dagfinn, som uansett divisjon stiller opp for klubben i sitt hjerte.

Annonse fra Obos-ligaen: