Danset tango med svimle Molde-spillere

AaFK banket Molde i cupen.

For et trøkk våre supportere laget i forkant av det NRK-sendte fylkesderbyet mot Molde. Høyt volum, oransje og svart røyk og helhjertet engasjement. Fantastisk! I løpet av noen elleville minutter i starten av første omgang skulle våre supportere virkelig få noe å juble for.

Molde kom til kampens første mulighet. Det var spilt seks minutter da Etzaz Hussain fant Eirk Hestad med en bra ball. Avslutningen kom i form av halv volley og satte Andreas Lie på prøve, men vår sisteskanse var på alerten. Like etter var det i motsatt ende det skjedde. Holmbert Fridjonsson headet ballen ned til Pape Habib Gueye, som avsluttet på volley - over og utenfor.

Innledningsvis var det Molde som hadde spillet, og trillet ball på AaFKs banehalvdel, men hjemmelaget viste flere ganger lyst og evne til å komme fremover. Et godt angrep ble rullet opp etter 12 minutter, men en misforståelse føret til at Molde vant ballen. Magnus Wolff Eikrem fikk til slutt kula i god posisjon, og avsluttet fra godt hold. Rett i tverra!

Mens Molde bommet traff AaFK, og da eksploderte det på Color Line Stadion. Pape Habib Gueye og Ståle Steen Sæthre kombinerte fint, og med en fin lobb inn i feltet fant bergenseren Holmbert Fridjonsson. Islendingen dempet ballen på kassa, avanserte og trillet ballen forbi Molde-målvakt Alex Craninx. 1-0 etter 14 minutter!

Publikum hadde ikke fått satt seg ned før det smalt igjen, denne gang etter 17 minutter. En kort corner-variant satte Molde ut av spill. David Kristjan Olafsson slo tidlig inn, Craninx bokset unna, men på returen rev Holmbert seg fri fra sin oppasser og traff ballen perfekt. Med en avslutning i lengste hjørne doblet den høyreiste målmaskinen ledelsen.

Molde virket rystet, naturligvis. AaFK lå etter 2-0-scoringen høyt og hadde initiativet. Et par farligheter kunne godt endt i noe, men Molde ryddet unna. Så skulle vondt bli til verre for Molde. Kaptein Ruben Gabrielsen hadde store problemer med å få has på Pape og Holmbert, og rev som bakerste mann ned sistnevnte. Rødt kort! På det påfølgende frisparket, fra 20 meter, fyrte Ståle Steen Sæthre av. Bare et tigersprang fra Craninx hindret 3-0.

Molde så ikke ut til å ville gi seg uten kamp, og var centimetre unna redusering etter 33 minutter. Eirik Hestad beveget seg mot et kompakt AaFK-lag, og smalt til fra distanse. Det skalv i nota, men ballen traff nettveggen. Et bra forsøk fra Moldes nummer 19. MFK tok faktisk styringen en liten periode, men AaFK holdt unna. Hjemmelaget kom ikke til noen store sjanser, og første omgang ebbet ut på 2-0 til Sunnmøres stolthet.

Molde hadde initiativet fra start av i andre omgang mot et Aalesund som innledningsvis lå litt lavt. Så løftet vi oss, og plutselig dukket Lionel Messi opp på Color Line Stadion under navnet Sondre Brunstad Fet. Da viste klokka 55 minutter. Sykkylvingen hadde et lavt tyngdepunkt der han danset inn fra kant, gled gjennom Molde-forsvaret som en kniv i varmt smør og satte inn 3-0 med en helfrekk avslutning i lengste med utsida av foten. Så kom 4-0 rett etterpå! En nydelig corner fra David Kristjan Olafsson ble headet inn igjen i feltet av Joans Grønner, og på bakerste dukket Aron Thrandarson opp - som en Aarøy i 2009 - og stanget inn vårt fjerde.

Flere mål ble det ikke, men jubelen sto i taket da stortalentet Isak Dybvik Määttä kom inn etter 82 minutter. Unggutten signerte nylig proffkontrakt med AaFK.

Stemningen var veldig god kampen ut - selvfølgelig! AaFK trillet ball og nøt nok supporternes ustanselige synging. Flere MFK-supportere derimot, hadde for lengst forlatt fylkets fineste arena da dommeren blåste av for full tid.

Tusen takk til alle dere som hjalp oss til seier denne vakre sommerkvelden!

Aalesund - Molde 4-0 (2-0)