Bjørdal trente med AaFK

Henrik Bjørdal har vært på ferie hjemme på Sunnmøre. Onsdag trente han med gamleklubben.

Annonse:

21-åringen fra Valderøya forlot i januar 2016 Aalesund til fordel for den daværende Championship-klubben Brighton.

Foto: aafk.no

De blå-hvite fra den engelske badebyen endte denne sesongen som nummer 15 i Premier League. Bjørdal har figurert på klubbens U23-lag denne sesongen, og gjort sakene sine godt. Nå er han på jakt etter en ny klubb.

- Jeg vil ikke spekulere i noe. Norsk fotball er aktuelt, men jeg ønsker å spille i utlandet, forteller Bjørdal.

Onsdag trente han i solsteiken på Color Line Stadion. Lysluggen har hatt fri et par uker. Nå reiser sammen med U21-landslaget på samling. Den inneholder blant annet kamp mot Vålerenga på Intility Arena 5. juni. Bjørdal har prestert godt for U21-landslaget. I 1-1-kampen borte mot sterke Italia i mars var det den tidligere AaFK-spilleren som scoret nordmennenes mål.

- På U21-landslaget har jeg fått vist meg fram fra en sterk side. Folk har nok sett at jeg har utviklet meg, mener han.

Henrik Bjørdal var onsdag tilbake i AaFK-tøy. Besøket var av det korte slaget. Valderøyingen reiser i dag på samling med U21-landslaget.
Henrik Bjørdal var onsdag tilbake i AaFK-tøy. Besøket var av det korte slaget. Valderøyingen reiser i dag på samling med U21-landslaget.

Den unge angrepsspilleren har ikke fått tillit på Brightons A-lag. Til vårsesongen 2017 ble han sendt på lån til svenske IFK Göteborg. Også der mener Bjørdal han fikk vist seg fram. Hvilke klubber som har Bjørdal på blokka når sommervinduet åpner er uvisst, men én ting virker klart, nemlig at sunnmøringens framtid ikke ligger i Brighton. Hovedpersonen selv vil ikke si for mye.

Bjørdal var i godt humør etter treningsøkta med gamleklubben, og forteller at han følger med på hva Lars Bohinens elever gjør.

- Jeg ser de kampene jeg kan. Sesongstarten har vært veldig bra, den, egentlig. Aalesund ser sterke ut, spesielt mot de beste lagene, og det lover godt, mener han.

Som sagt er det for tidlig å si hva som er neste steg for unge Bjørdal. Han forteller at han savner Sunnmøre og at det var godt å være hjemme, men at han også trives veldig godt i utlandet.

Annonse fra Obos-ligaen: