Sterkt resultat mot Rosenborg

AaFK brøt seiersrekken til Rosenborg da de spilte 0-0 på Lerkendal tidligere i kveld.

AaFK spilte i kveld kamp borte mot Rosenborg BK på Lerkendal Stadion. Det endte med poengdeling.

Rosenborg var det beste laget i hele kampen, men AaFK leverte et godt press gjennom begge omgangene, og var til tider farlig frampå.

Begge lagene åpnet kampen ganske jevnt der ingen av lagene kom til dem store sjanser det første kvarteret. Rosenborg hadde det meste av banespillet, men AaFK presset godt og hang godt med innledningsvis i kampen.

Sammendrag i bunnen av saken

Den største sjansen kom først etter 18 minutt. Rosenborg fikk et frispark i en god posisjon. Helland får lagt inn en presis ball, og treffer et Rosenborg-hode. Ballen har god retning mot lengste stolpe, men Daniel Gretarsson får såvidt avverget til corner.

Etter 24 minutter fikk Gyasi AaFKs første store sjanse. Han drar av to Rosenborg-spillere på høyrekanten. Alene fra spiss vinkel valger han å legge inn, men ballen blir avverget til corner. Kunne kanskje skutt selv. Nesten for AaFK.

Noen minutter senere får AaFK nok en stor sjanse. Daniel Gretarsson er virkelig med om dagen, og får en ball inn mot seg i feltet. Han banker til på hel-volley, men Hansen får avverget til corner. Godt gjort av islendingen, som scoret mot Lillestrøm sist helg.

Kampen ebber ut i mye spill på midten, men rett før pause går Kirkeskov inn i en stygg takling i spiss vinkel foran eget mål. Dansken får kampens første gule, og Rosenborg avslutter første omgang med å skyte det påfølgende frisparket i nettaket.  En god første omgang av de oransje.

Pål André Helland blir felt av Aalesunds Mikkel Kirkeskov. Foto: NTB scanpix

I andre omgang startet AaFK best, og kom til noen store sjanser ganske tidlig etter hvilen.

Omgangen rakk bare å bli fem minutter gammel i det Adam Arnarson får lagt inn en presis ball i feltet. Der står Mostafa Abdellaoue,  som prøver seg på en volly. Dessverre går ballen like til side for mål. God mulighet.

Ti minutter senere får AaFK nok en stor mulighet. Mikkel slår inn en lav ball. Midt i feltet står Gyasi nærmest alene. Han får avsluttet, men treffer ikke presist nok og ballen ender i utspark.

Rosenborg kommer mer og mer inn i kampen etter dette, og tar også over banespillet. Tross store press på kontring fra hjemmelaget var AaFK kompakte og solid foran eget mål.

Etter 63 minutter blir innbytter Bakenga spilt alene med keeper. Han scorer, men linjedommer blåser for en korrekt offside, dette for andre gang i kampen.

Med rundt kvartet igjen på stadionuret bytter Trond innpå Oddbjørn Lie til fordel for Vebjørn Hoff. Like etter må Gyasi ut med det som så ut til å være en strekk-skade til fordel for Berisha.

Rosenborg fortsetter å styre kampen. I det 83. minutt legges en lang ball inn mot mål. Helland er høyest på ballen, men header like utenfor mål.

De siste minuttene på Lerkendal bølget det litt frem og tilbake, uten at det ga noen uttelling for lagene. De siste minuttene ble preget av en god del gule kort, istedenfor sjansene.

Trond Fredriksen etter kampen mellom Rosenborg og AaFK. Foto: NTB scanpix

- Vi er strålende fornøyd med kampen her oppe, spesielt 1. omgangen er fantastisk prestasjon både defensivt og offensivt.  2. omgangen blir det litt færre målsjanser framover og litt mer hardt arbeid i forsvar. Det forsvaret ikke tar, tar Andreas så vi er veldig fornøyd med prestasjonen , kunne Trond fortelle SMP-TV etter kampen. (Pluss-sak)

Neste kamp er bortekampen i første runde av cupen mot Herd. Kampen spilles på Amfi Moa Stadion, onsdag 26. April klokken 18:30. Neste kamp i serien er hjemme mot Tromsø, søndag 30. April.