4. Like muligheter

Fokusområde nr. 4 - Like og gode muligheter.

Annonse:

Social (Sosiale)

Bruke toppklubbenes rolle lokalt og regionalt til å styrke samfunnet og fotballen i sin region. Vi samarbeider og etablerer program og tiltak for å ivareta økt deltakelse i fotballen, samfunnet og arbeidslivet for alle.

«Like muligheter» i toppfotballsammenheng handler om muligheten til å drømme og nå mål uavhengig av kjønn:

 1. Prioritere fotball som en mulig karriere
 2. Oppnå internasjonale mål og suksess

Dette satsingsområdet er basert på samarbeidsavtalen mellom NFF, TFK og NTF. Et av verktøyene er satsningsområdet som kalles Europatoppen for begge kjønn.

Fra FK Fortuna til AaFK Fortuna 

I 2018 startet en prosess med Toppfotball på Sunnmøre for kvinner som mål, drevet frem av Fotballkretsen i samarbeid med toppklubb, breddeklubber og næringslivet. En skulle nå legge til rette for en profesjonell satsning rundt et topplag for kvinner på Sunnmøre med en målsetning om samarbeid og etter hvert integresjon med Aalesunds Fotballklubb. Målsetningen og grunnlaget for et Sunnmørsk toppfotballeventyr ble sannet, tuftet på solid toppklubbdrift, god spillerutvikling og bredt klubbsamarbeid.

Mottagelsen var positiv fra alle parter, og resulterte i en samarbeidsavtale med AaFK både sportslig og administrativt. Det endte i oransje og blå drakter, Color Line Stadion som hjemmearena og full tilgang til merkevaren AaFK. Ikke minst er prosjektet godt forankret hos breddeklubbene, og AaFK Fortuna har nå full aksept som satsningslaget i regionen. Samarbeidet fortsetter nå i et fornuftig tempo, klubbene tar flere steg nærmere hverandre og heier hverandre frem.

AaFK Fortuna

AaFK Fortuna

 • AaFK Fortuna skal være en klubb som utvikler de beste og mest dedikerte jentespillerne i vår region.
 • AaFK Fortuna skal tilby en treningskultur som er på toppnivå i Norge og har en klar ambisjon om å etablere seg blant landets 15 beste dameklubber innen 2023.
 • Vi skal tilby et forsterket produkt å identifisere seg med hvor samarbeid, en tydelig strategi og et godt omdømme skal være viktige pilarer i klubbens arbeid videre.
 • AaFK Fortuna skal jobbe etter visjonen «Sammen for Sunnmøre» og våre solide verdier:
  • Samhold
  • Vilje
  • Kvalitet
  • Engasjement

UEFA policy:
Nr. 3: Equality and Inclusion

Foto: Kristian Moe

Annonse fra Obos-ligaen: