Vraket Eliteserie-klubber for AaFK

Erlend Segberg skal spille i tangotrøya.

Annonse:

Tidligere denne måneden offentliggjorde IK Start at den defensive midtbanespilleren Erlend Segberg hadde takket nei til et nytt kontraktsforslag fra klubben. Nå er det klart at 23-åringen fortsetter karrieren i Aalesund. Han har skrevet under for tre år.

- Erlend er en sentral midtbanespiller med over 100 kamper for Start i Eliteserien og OBOS-ligaen. Han har vært kaptein for Start i flere sesonger tross sin unge alder.

Han valgte AaFK fremfor flere eliteserieklubber, noe som viser at han har troen på vårt prosjekt. Han vil passe veldig godt inn i vår måte å spille på, sier AaFK-trener Lars Arne Nilsen.

Erlend spilte sin første kamp i ei Start-drakt som fireåring, og har kun med unntak av opphold i Vigør og i akademiet til danske Aalborg vært i klubben hele karrieren. A-lagsdebuten for Start fikk han tilbake i 2015, da han som 18-åring kom inn i den sjuende runden av Eliteserien borte mot Molde. Siden den gang har han spilt 110 A-kamper for sørlendingene, flere av disse som kaptein.

- Jeg er en ledertype som liker å styre spillet og gjøre medspillerne mine gode. En av mine fremste styrker er å sette lagkameratene mine opp slik at de kommer i gode posisjoner, forteller hovedpersonen selv, som ser fram til å komme i gang i nye omgivelser.

- Dette blir veldig spennende. Jeg kommer til en klubb og en by som jeg har godt inntrykk av fra tidligere. Her får jeg et miljø og et trenerteam som passer meg bra, mener Erlend, som forteller at Lars Arne Nilsen har solgt inn både seg selv og sine planer på en veldig god måte.

- Han er tydelig på hvordan han vil bruke meg. Jeg ser fram til å jobbe med en trener som har utviklet midtbanespillere over flere år.

Spilleren, som har åtte landskamper for det norske U18-landslaget, var i søkelyset til flere klubber i Eliteserien. Til Eurosport har agent Krister Gundersen fortalt at både Lillestrøm og Strømsgodset var interessert i Segberg, og at det også lå et tilbud på bordet fra en italiensk Serie C-klubb.

Vi i Aalesunds Fotballklubb ønsker Erlend hjertelig velkommen!


Annonse fra Obos-ligaen: