- Viser at vi takler press

For tre runder siden var AaFK tre poeng over kvalikplassen, men søndag, tre runder før slutt, kan de berge plassen i Eliteserien.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

AaFK-Sandefjord, søndag 23. oktober kl. 17:00

Nå er situasjonen en helt annen enn det den var for et par uker siden. AaFK har nå ni poengs forsprang ned til søndagens motstander på Color Line, Sandefjord, etter å ha tatt syv poeng på tre kamper. 

I samme periode har Sandefjord tatt ett poeng. 

- Vi kjenner litt ekstra på presset på slutten av sesongen når det står så mye på spill. Vi har levert godt i de siste kampene, og vi skal drite oss ganske mye ut om vi ikke får dette til. Det er et ekstra press på de kampene, men vi har vist i de siste kampene at det har vi taklet det veldig bra, sier Simen Bolkan Nordli.

- Det er klart ting går lettere når man vinner kamper og da får man også et bedre humør i gruppa, så vi har merket at stemningen er bedre på trening. Den beste medisin er å vinne kamper, legger han til.

- Slippe oss litt løs

Men selv om poengfangsten i det siste har vært forskjellig for de to lagene, så tar han alt annet enn lett på oppgaven. 

- De har kanskje slitt litt i de siste, men de har gjort det bedre på bortebane enn hjemmebane. Det blir en tøff kamp og de er nok ganske desperate, så de kommer hit for å vinne kampen. Vi må matche de på desperasjon og få en best mulig prestasjon, så skal vi vinne, for vi et bedre lag, sier Bolkan Nordli. 

Sandefjord har utrolig nok tatt fem av sine seks seire i år på bortebane. Der har de slått Haugesund, Strømsgodset, Odd, Viking og Jerv. 

- Det er godt lag og det vil bli en tøff kamp. Vi skal slå dem slik at vi berger plassen. Og så håper jeg at vi kommer til å vise oss frem fra en veldig god side foran vår egne fans, sier Nenass. 

- Vi kan slippe oss litt mer løs siden vi har tatt syv poeng på de tre siste kampene. Det er veldig bra for klubben at vi har tatt den poengfangsten som er vi veldig fornøyd med, legger han til.

Et steg i riktig retning

Bolkan Nordli har kun to hjemmekamper igjen på Color Line før han drar til dansk fotball og FC Randers. Og hans eminente frisparkfot vil nok ikke bli glemt med det første. Det var hans vakre scoring like før pause mot Jerv som ga 1-0-seier onsdag. 

- Det var selvfølgelig veldig deilig å se den gå inn, spesielt siden vi sleit spillemessig i den kampen. Og er utrolig godt når det holder med den ene målet og vi får tre viktige poeng, sier Bolkan Nordli.

- Jeg har trent på det lenge, men jeg skulle gjerne gjort det enda mer, men det må trenes på andre ting også. Jeg vet at når jeg treffer innenfor stengene, så kan det fort bli mål, og det er utrolig godt når det skjer, legger han til.

Det sier nesten seg selv at den seieren smakte godt. 

- Det var veldig godt å få poengene mot Jerv, for visste det kom til å bli en veldig tøff kamp. Nå venter en ny vanskelig oppgave mot et lag som virkelig trenger poeng, sier Nenass.

- Det var et stort steg i riktig retning mot Jerv å ta tre poeng. Det hadde vært veldig deilig å kunne sikret plassen søndag. Vi ønsker også å ta frem en god prestasjon, for vi vise oss frem på hjemmebane.

Ta turen til Color Line søndag med avspark kl. 17:00. Du kan være der når AaFK berger plassen i Eliteserien. 

Kjøp billetter her

Annonse fra Obos-ligaen: