- Vil fortsette der jeg slapp

Niklas Castro har ingen planer om å ta foten av gasspedalen.

Annonse:

AaFK satte poengrekord og var suverene i fjorårets OBOS-ligasesong. Nå er tangotrøyene bare uker unna et etterlengtet Eliteserie-comeback. Mannen som i 2019 ble kåret til årets spiller i 1. divisjon har målet klart for årets sesong.

- Jeg har en ambisjon om å fortsette der jeg slapp. Jeg har et mål om å komme opp i tosifret antall scoringer i år også, så skal jeg gjøre mitt for at vi klorer oss fast, sier Niklas Castro.

Niklas Fernando Nygaard Castro kåret til årets spiller i Obos-ligaeni 2019. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN
Niklas Fernando Nygaard Castro kåret til årets spiller i Obos-ligaeni 2019. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅNEn stor opptur

Rolig, avbalansert og med stor tro på seg selv. Der har du AaFKs nummer 9, ballmagikeren med den trillende latteren og brede smilet. 24-åringen fra Manglerud har vært et eneste stort glis siden han kom fra Kongsvinger i forkant av fjorårssesongen.

Det skal bli godt å ta trepoengere og score mål igjen

— Niklas Castro
2019 var på alle måter et år å trekke på smilebåndene av for poengkongen. Starten på året kunne derimot ikke vært verre. I oppkjøringa brakk Niklas foten. Akkurat da hadde han liten tro på et år fullt av oppturer.

-  Jeg hadde absolutt ikke forventet at sesongen skulle bli så bra. I alle fall ikke med tanke på at jeg brakk beinet tidlig i oppkjøringa. Det så mørkt ut, men så ble det til slutt det beste året i karrieren hittil, smiler han.

17 scoringer og 11 målgivende på 24 seriekamper er råsterkt. Legger du til landslagssamling med Chile, så er det ikke rart unge Castro smiler.

- På samlinga var det flere som er blant de beste i verden. Plutselig er jeg der selv, spiser og trener sammen med dem. Det er vanskelig å sette ord på det, sier Niklas, fremdeles nesten rystet et halvt år etter at en stor barndomsdrøm gikk i oppfyllelse.

Under landslagssamlingen i 2019, delte Niklas rom med keeperlegenden Claudio Bravo. Foto: Privat
Under landslagssamlingen i 2019, delte Niklas rom med keeperlegenden Claudio Bravo. Foto: Privat

I løpet av samlinga, som fant sted i spanske Alicante i oktober i fjor, møtte chilenerne Guinea og Colombia til treningskamper. AaFK-spilleren kom ikke på banen. Han var ikke spilleberettiget. Nå, derimot, er alt det formelle fikset. Det kan Niklas takke pappa for.

- Faren min var i Chile tidligere i år. Han fikk med seg ID-papirer, pass og slike ting, så nå er alt i orden. Om muligheten byr seg, så er jeg klar til å spille, forteller Niklas, som vokste opp med Alexis Sanchez som sin store helt. Han håper å igjen kunne dele treningsfelt med 31-åringen som for tida er utlånt fra Manchester United til Inter Milan.

- De følger meg, og det virker som at jeg har en stor mulighet til å være med. Mer enn det vet jeg ikke. Det er opp til meg å prestere, konstaterer Niklas.

Gleder seg stort

Når "La Roja" igjen skal i aksjon, er ennå helt i det blå. Coronapandemien har foreløpig satt en stopper for internasjonale kamper, men flere ligaer i Europa har fått klarsignal til å starte opp - inkludert den norske Eliteserien. Niklas er klar for å vise seg fram.

- Jeg har ventet lenge, og det kribler i føttene altså. Det skal bli godt å ta trepoengere og score mål igjen, sier AaFK-profilen.

2020-sesongen blir hans første i Eliteserien siden 2016. Den foreløpig siste kampen i øverste divisjon fikk han mot Aalesund 25. september det året. Tangotrøyene vant 0-1 borte mot Vålerenga etter scoring av Mostafa Abdellaoue. Niklas fikk en halvtime som innbytter for "Enga".

- Det er vanskelig å sette ord på det egentlig, sier han om det å skulle spille fotball i Eliteserien igjen. -  Spesielt med tanke på alt som har skjedd tidligere, legger han til, og sikter til at han måtte forlate Vålerenga uten å føle at han ble satset ordentlig på. I Kongsvinger snudde alt.

Det ble mange jubelscener med Niklas på banen i 2019. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160442
Det ble mange jubelscener med Niklas på banen i 2019. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160442

Takker KIL

- Kongsvinger har betydd utrolig mye for meg. Jeg gikk fra å være langt nede, kanskje med litt lite glede av fotballen, til å bli en del av en fantastisk gruppe som bidro til at jeg fant tilbake til gleden. I Kongsvinger beviste jeg at det var feil av Vålerenga å sende meg vekk, slår han bestemt fast.

- Kongsvinger hadde en ung og sulten gruppe som ville opp og fram, ledet av Espen Nystuen, en klok mann som tar riktige valg når han skal signere spillere. Det er en utrolig fin klubb å være i som ung fotballspiller, skryter angrepsspilleren

I de dype skoger herjet den fotrappe Manglerud-gutten. I sin første sesong på Hedmarken, i 2017, bøttet han inn 12 mål og hadde åtte målgivende på 25 kamper. I den påfølgende ble det ti scoringer og 13 assist på 28 kamper. Ikke rart at Aalesund-trener Lars Bohinen ønsket å hente Niklas til Sunnmøre.

Niklas Castro møtte AaFK som Kongsvinger-spiller i 2018. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN
Niklas Castro møtte AaFK som Kongsvinger-spiller i 2018. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅNManges favoritt

I løpet av relativt kort tid i Norges vakreste by har Niklas blitt superpopulær blant små og store. Spør du mange barn med oransje og blått hjerte hvem favorittspilleren er, vil mange svare at det er Niklas Castro. Og forbildet, han er bevisst sin rolle.

- Ja, absolutt. Jeg prøver å være et godt forbilde som stiller opp når jeg blir bedt om det. Jeg vet hvordan det er å se opp til fotballspillere, få møte dem, og innse at fotballspillere også er helt vanlige mennesker, sier den sympatiske Oslo-gutten.

Niklas Castro feiret med supporterne etter kampen mot Strømmen i 2019. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160442
Niklas Castro feiret med supporterne etter kampen mot Strømmen i 2019. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160442

Enn så lenge må Niklas belage seg på å ikke kunne møte sine mange fans. De første Eliteserie-rundene spilles foran tomme tribuner som følge av utbruddet av coronaviruset. Med kun noen uker igjen til seriepremieren mot erkerival Molde, er Niklas og lagkameratene likevel fullt fokuserte på å gjøre flere tusen sunnmøringer stolte - selv om de ikke kan møtes på Color Line Stadion.

- Det føles bra. Kvaliteten på treningene er bra. Gutta er i form. Vi kommer nok til å bruke litt tid på å få alt på plass, men vi skal være klare når sesongen starter, smiler han.

Niklas Castro

  • Født: 8. januar 1996

  • Posisjon: Angrepsspiller

  • Trøyenummer: 9

  • Tidligere klubber: Manglerud Star, Vålerenga, Kongsvinger

Annonse fra Eliteserien: