Videre i cupen!

Aalesund slo ut Rosenborg etter straffesparkkonkurranse.

I samtale med NRK sa RBK-trener Eirik Horneland før kampen at han ønsket å se et Rosenborg med høyt tempo fra start av mot Aalesund. Tempoet var ok, det, fra et RBK-lag som gikk ut med mål om å styre kampen mot gjestene fra Sunnmøre. Aalesund holdt godt følge med trønderne, og avvæpnet hjemmelagets forsøk innledningsvis.

Først var det David Akintola som utfordret AaFKs bakre rekker. Angrepsspilleren satte fart på høyre, la ballen inn i feltet, der Pål André Helland fikk hodet på kula. Godt forsvarsspill av Kaj Ramsteijn tvang Helland til å heade ballen godt over mål. Da RBK-kaptein Mike Jensen forsøkte seg med et skudd fra 16 meter etter 11 minutter hadde Andreas Lie god kontroll, og samme mann avverget Pål André Hellands forsøk minuttet senere.

Det åpnet seg rom for AaFK å kontre i, noe både Niklas Castro og Holmbert Fridjonsson forsøkte å utnytte, men Rosenborg fikk hindret Aalesunds angrepsspillere da de yppet seg.

Selv om Rosenborg styrte spillet på egen hjemmebane var det langt mellom sjansene utover i omgangen. Lite å skrive hjem om med andre ord, helt til det var spilt 33 minutter. Nenass var i ferd med å ta en overgangsmulighet for AaFK, men ble på brutalt vis hindret av hjemmelagets Pål André Helland, som med strake bein og godt synlige knotter dundret inn i AaFKs midtbanespiller. Dommer Ola Hobber Nilsen trakk lynraskt frem det røde kortet.

Det tok ikke lang tid etter at Helland måtte rusle av banen til ballen lå i nota bak André Hansen. Sondre Brunstad Fet gjord et fantastisk forarbeid på høyrekanten, dro seg inn i feltet og serverte Niklas Castro, som med en kontant avslutning banket ballen hardt og lavt bak den kritikerrøste sisteskansen.

Holmbert Fridjonsson kunne økt til 0-2 like før pause. Et innlegg fra målscorer Niklas ble slått inn på bakerste stolpe. Holmbert fikk panna på ballen, men Even Hovland kom imellom. Like etter sjansen ble også AaFK redusert til ti mann, bare sekunder før pause. David Kristjan Olafsson var for sein i en duell, og fikk sitt andre gule. Dermed ti mot ti de siste 45 minuttene.

Hjemmelagets kaptein gikk umiddelbart i angrep etter hvilen. Danske Jensen testet skuddfoten, men den var ikke helt riktig innstilt. Andreas Lie hadde få problemer. Like etter var trønderne på farten igjen. Et innlegg nådde David Akintola, som upresset avsluttet over fra kort hold. Hadde ballen gått i mål ville det uansett ikke blitt scoring, da nigerianeren var i offside.

Rosenborg-trykket fortsatte. Kaptein Mike Jensen forsøkte seg på frispark fra god posisjon etter 52 minutter, men ballen ville ikke inn. Heller ikke i motsatt ende av banen gikk ballen inn da den ble forsøkt sendt mot nettet. Aron Elis Thrandarson brøt høyt i banen og satte fart mot mål. Skuddet traff ikke innenfor ramma.

RBK-offensiven ga seg ikke, men trønderne slet med å bryte ned et kompakt AaFK-lag. Den største trusselen var kanskje nigerianske David Akintola, som truet rom inne i boksen ved flere anledninger. 23-åringen var ofte mål for innlegg, men var akkurat litt for sein eller upresis til å eksepedere ballen i mål.

Åtte minutter før slutt kom 1-1. Innbytter Samuel Adegbenro slo inn fra høyre. Der ruvert den rutinerte midtstopperen Tore Reginiussen. Landslagsstopperens heading ble slått unna av Andreas Lie, men på returen var samme mann frempå og fikk ballen over linja med tåa.

Ingen av lagene fant nettmaskene de siste minuttene, og dermed ventet to ganger 15 minutter med ekstraomganger på Lerkendal.

I første ekstraomgang var det Aalesund som fikk den første sjansen. Aron Elis Thrandarson var først på ballen da en corner ble lempet inn i feltet, men André Hansen hadde kontroll for vertene. Mike Jensen var den neste til å prøve seg. Rosenborgs hærfører kom i fint driv på AaFKs halvdel, men klarte heller ikke denne gangen å utmanøvrere Andreas Lie med et skuddforsøk. Både Gjermund Åsen, Alexander Søderlund og Samuel Adegbenro prøvde seg i minuttene som fulgte, men et kompakt Aalesund holdt ballen unna nettmaskene.

Et nytt kvarter fulgte for slitne spillere, som mellom de to ekstraomgangene fikk anledning til å tøye ut. Dommer Ola Hobber Nilsen fikk kald drikke i en plastkopp. Nødvendig påfyll av væske for dommeren mot slutten av en lang kveld i bartebyen. Rosenborg fylte også på - med spillere i boksen. Hvittrøyene slo innlegg ved så og si enhver anledning de siste 15, men uten resultat. Alexander Søderlund var ikke langt una tre minutter før slutt, men Andreas Lie vartet opp med en mesterlig redning. På tampen ble det mye tøying og bøying for begge lags spillere, ingen avgjørende scoring, og dermed straffesparkkonkurranse. Der gikk det slik: