Videre etter dramatisk oppgjør

Cupkampen mellom Ranheim og Aalesund ble avgjort etter straffesparkkonkurranse.

Aalesund kom til kampens første sjanse på EXTRA Arena onsdag kveld. Hjemmelagets Kamanzi gikk seg fast midt i bana, og Aalesund kjørte kontring. Torbjørn Kallevåg fikk til slutt ballen og avsluttet utenfor mål.

Bare tre minutter senere var det Sigurd Haugen som kom til en sjanse da han ble spilt alene gjennom med Ranheim keeper Magnus Lenes. Sisteskansen avverget sjansen.

Etter 15 minutter, mot spillets gang, tok hjemmelaget ledelsen. Elias Hoff Melkersen fikk et oppspill fra Mads Reginiussen og headet ballen i mål - helt inne ved stolpen.

Midtveis i omgangen fikk AaFK en scoring annullert for offside.

Kort tid senere var Ranheim frampå, og bare en god inngripen av keeper Mike Lansing hindret 2-0 til vertene. Simon Marklund lobbet ballen i retning Marcus Mehnert, men den amerikanske keeperen stupte fram og hindret scoring.

Det bølget litt fram og tilbake på EXTRA Arena, og med 33 minutter på klokka var det hjemmelagets keeper som måtte gjøre en lignende inngripen. Isak Dybvik Määttä slo inn, og foran mål ventet Sigurd Haugen, men burvokter Lenes var på plass.

Inn mot pause kom AaFK til et par småfarligheter, men klarte ikke å utligne vertenes ledelse.

1-0 til Ranheim etter de første 45!

Ranheim hadde initiativet en liten periode etter pause, men så tok bortelaget litt over. 20 minutter ut i den andre omgangen kom Sigurd Haugen til en stor sjanse for tangotrøyene, men skuddet ble blokkert. AaFK trykket på, og en utligning hadde ikke vært ufortjent.

AaFK-presset fortsatte, og Ranheim hadde nok med å henge sammen og forsvare seg. Trønderne ble spilt veldig lave, og AaFK jaktet 1-1.

Og utligningen, den skulle komme. Fem minutter før slutt byttet Lars Arne Nilsen inn Mamadou Diaw, som brukte kort tid på å sørge for jubel hos gjestene. Ett minutt på overtid kom et flott innlegg fra David Kristján Ólafsson, og Diaw headet ballen opp i krysset!

1-1 etter full tid medførte ekstraomganger i det spennende cupoppgjøret.

Innbytter Mamadou Diaw viste lovende takter i den første ekstraomgangen med sine friske og raske bein. Senegaleseren finter seg framover med tree minutter igjen av første ekstraomgang før han fyrte løs, men kula gikk over mål.

Niklas Castro kom enda nærmere 107 minutter ut i kampen. Simen Rafn slo et godt innlegg, og ballen landet rett på panna til Niklas, som fra kort hold headet utenfor.

For Ranheim var Sivert Solli, som ble byttet inn etter 70 minutter, aktiv i ekstraomgangene. Aalesund holdt unna, og det krøp mot straffesparkkonkurranse for å avgjøre dette cupoppgjøret.

Kort tid før slutt kom Mamadou Diaw til en god mulighet for Aalesund da han kom til en heading, men ballen gikk like utenfor.

Ingen av lagene klarte å avgjøre kampen i verken ordinær tid eller i ekstraomgangene, og da ble det straffesparkkonkurranse mellom Ranheim og Aalesund.

Det ble mange bomi straffekonken, men Aalesund var til slutt best og scoret på tre. Ranheim traff kun på én. Dermed er vi videre i cupen!

Ranheim - Aalesund 1-1 (1-0) 1-3 på straffer