NTB_v9Pke8dGWPE

- Vi må stå i det og stå sammen

Hovedtrener Christian Johnsen om den siste uken på Color Line Stadion, og morgendagens kamp mot Mjøndalen.

Annonse:

Foto: NTB

- Det har vært litt styr nå, som er naturlig når vi ikke har havnet på det nivået vi ønsker de siste kampene. Prestasjonene våre har ikke vært gode nok. Vi reiser ned med en tropp på 18 mann, som er mer eller mindre den samme gjengen som har vært i aksjon de to siste kampene. Vi hadde en god økt i går også skal vi trene en forberedende økt i kveld i Mjøndalen. 

Etter gode prestasjoner i de to første kampene, har det ikke gått som noen med oransje og blått hjerte hadde håpet de siste kampene. Fasiten er én seier, én uavgjort og tre tap så langt i Obosligaen.

- For oss handler det nå om forberede oss til de kampene som kommer nå med de som er her, så jobber vi selvfølgelig beinhardt med å få de som er skadet tilbake, og få de i god form, slik at vi blir enda mer slagkraftig som tropp fremover. Der er det bare et spørsmål om tid, så vil det komme mer og mer kraft i troppen. 

Tøffe tider og resultater som går i mot fører ofte til spekulasjoner og utblåsninger i den ene og andre retningen, men for Johnsen og resten av AaFK handler det nå om å ta en finger i jorda og snu den dårlige trende sammen.

- Spillergruppen hadde et møte selv om hva de kan gjøre bedre, og vi ser alle på oss selv. Det er viktig i slike perioden når man ikke får resultatene med seg, og blir skuffet, at vi tar disse utblåsningene internt, for de vil og skal komme i slike situasjoner. Motgangsperiode vil vi alltid oppleve, og da handler det for oss om å stå i det og stå sammen.

Tidligere denne uken ble det klart at Frank Mathiesen gikk over til en mer strukturert hverdag som spillerutvikler i Sunnmøre Fotballkrets. Han tok dermed over den ledige stillingen til Sondre Skrede, som startet i jobben som leder for AaFK-Akademiet denne måneden.

- Først og fremt er det leit for oss å miste Frank etter alle de årene han har vært i AaFK. Han er en fantastisk fotballmann, med den erfaringen han besitter, men ikke minst som den personen han er. Han er en mann som bryr seg veldig om folkene rundt seg, så det blir et stort savn som det kommer til å ta litt tid for oss å komme over. For Frank sin del var det riktig tidspunkt nå å gjøre noe annet i karrieren, og det har jo vært noe som han har tenkt på lenge, som vi har vært klar over. 

A-laget får nå hjelp fra keepertreneren til AaFK Fortuna, Odd Einar Hatløy, som bistår på kort sikt.

Litt senere denne uken kom også nyheten om at klubben og vår daglige leder de to siste årene, Ronny Stokke, var blitt enige om å gå hver sine veier.

- Ronny har vært en sterk pådriver for den foryngelsen vi har hatt i AaFK, og de fremtidsrettede tankene vi nå har, med å skape og utvikle egne spillere i Aalesund og bygge en sterk kultur hvor man utvikler folk. Det har også vært en usedvanlig fin person å ha i organisasjonen, og de vil bli savnet, men livet må gå videre. I fotballen er det alltid slik at ingen er større enn klubben, og vi må bare plukke opp hanske, gå videre, og utvikle klubben videre. 

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: