- Vi må gi supporterne det de ønsker

Erkerivalen venter. Og i lokaloppgjør betyr ofte ikke tabellen så mye. Og supporter forventer at spillerne ofrer alt i jakten på tre poeng.

Annonse:

Foto: NTB

Først må vi dvele et lite øyeblikk med det som var. Selv om det gjør vondt. Hjemmekampen mot Sarpsborg 08 hvor det ble 1-3-tap. For det har en betydning for kampen som kommer mot Molde. 

- I løpet av en sesong har man kamper der prestasjonen og kvaliteten var så dårlig som det var mot Vålerenga. Mot Haugesund var det dårlig samt at vi ikke hadde energi i laget, og det er ikke bra. Vi må bare være ærlige med oss selv, sier kaptein David Fällman.

- Det ser vi også i spillergruppa. At det der langtfra var godt nok. Nå kan vi ikke spille kampen på nytt, så det handler om å komme tilbake til der vi var mot Strømsgodset. Alle var klar over hvor viktig kampen mot Sarpsborg 08 var, men dessverre håndterte vi den veldig dårlig, legger han til. 

- Vi har sett analysen, så vi vet hva vi ikke gjorde bra og hva som må gjøres annerledes. Spesielt den første omgangen var dårlig. Det manglet både energi og aggressivitet, og det må ligge til grunn om en skal vinne fotballkamper, sier Dario Canadaija, som sto over på grunn av karantene. 

- Det var ikke noe moro, for det verste er å ikke kunne å hjelpe laget. 

Må blø for drakta

Nå venter det som ser ut til å være en umulig oppgave på papiret. Molde har 15-2-0 på de siste 17 seriekampene. Med ni strake seire styrer de mot seriegull nummer fem. 

- Det er Norges beste lag og alt tyder på at de vinner serien i år. Men det er feil å gå å tenke på det, for vi må ha fokus på vårt eget lag og hva som skal til for å få de resultatene som vi ønsker. Og hvordan vi skal opptre individuelt og lag. Forrige kamp var ikke representativt for hva vi står for som klubb, sier David Fällman.

- Vi har respekt for hvor bra de har gjort det, men vi må gå inn i kampen og ha tro på oss selv. Vi vet vi kan slå dem, for vi drar dit for å ta tre poeng. Jeg liker slike utfordringer. Det er alltid ekstra kjekt å slå et laget som på papiret er det beste laget i Norge nå, sier Canadija. 

KAPTEIN: David Fällman. Foto: NTB
KAPTEIN: David Fällman. Foto: NTB

Og så kommer det som han kanskje mener er viktigst. Å levere for sine egne supportere. 

- Det er alltid artig å spille lokaloppgjør og ikke minst vinne slike kamper. Spesielt er det viktig for våre tilhengere, så derfor hadde det smakt godt å vinne i Molde. I slike kamper liker supporterne å se at vi blør for drakta, og at det betyr nesten like mye som å slå erkerivalen. Så nå må vi vise hva vi har laget av, sier den kroatiske midtbaneterrieren. 

- Vi må ikke se så mye på hvor de ligger på tabellen og hvor bra de har gjort det, men heller må vi bruke tid og kreftene på å tenke på hvordan vi skal fremstå som AaFK-spillere. Det er et lokaloppgjør, og det alene skal kunne gi oss nok energi til å få muligheten til å vinne kampen. For det kan vi klare, sier AaFK-kapteinen. 

Underdog

AaFK har slått gode motstandere som Sarpsborg 08, Odd og Strømsgodset borte og leverte en svært solid kamp på Lerkendal mot Rosenborg. 

- Vi var gode i alle de bortekampene og vi må ta med oss det som var bra inn i kampen mot Molde. Det er et revansjelysten gjeng om drar dit. Det hadde smakt utrolig godt å slå dem. Det hadde vært det beste å gi oss og alle som følger oss, sier Fällman. 

- Jeg liker å gå inn en kamp som underdog. Selv om jeg liker kampene hvor vi er favoritter også. Men det finst en sjarm i kamper som den mot Molde. Den sjarmen bør vi ta vare på. Her og nå så er det ikke noe som vil slå følelsen av å vinne i Molde. Men vi må ha fokus på prestasjonen, legger svensken til.

Annonse fra Eliteserien: